PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Učinkovito rješenje za tisak malih naklada majica

Kako šaljive natpise i upečatljive crteže na majicama povezati s modom dokazuje modni brend “Ivica i Majica”. Svoj rad započeli su prije 8 godina. Motive tiskaju na jednostavnim modelima bijelih, crnih i sivih majica. Njihova glavna težnja usmjerena je na to da im proizvodi postanu više od “obične majice”. Oni predstavljaju misli, stavove i duhoviti pogled prema životu.

“U procesu stvaranja brenda postoji mnogo izazova, ali je najveći da se održi visok kvalitet. Nama je to uvek bilo najvažnije. Zato smo i poželeli da ceo proces prenesemo u naše ruke. Od osmišljavanja ideja, odabira materijala do finalnog procesa štampe na majicama koju smo prethodno radili kod naših saradnika. S obzirom na to da u dizajnu ne želimo da imamo nikakvih stilskih ograničenja, bilo nam je važno da pronađemo opciju koja će nam omogućiti da svaku našu zamisao možemo da prenesemo na tekstil i digitalna štampa je za nas bila najbolje rešenje. Prvenstveno zbog visokog kvaliteta, a onda i fleksibilnosti koju daje. Samim tim inspiracija u kreativnom procesu ostaje neograničena. Sve što zamislimo može da se realizuje sa punim bojama, jasnim crtežima i na modelima koji više nisu samo majice,” kaže Ana Manojlović, dizajnerica u tvrtki Ivica i Majica.

Iz beogradske tvrtke Sitotehnika, koja je zastupnik brojnih brendova, a između njih i brenda Epson, kažu kako im je izuzetno drago što je tvrtka Ivica i Majica odabrala upravo njih kao partnera u rješavanju izazova tiska na majicama i drugim odjevnim predmetima. Nakon što su upoznali detalje njihove proizvodnje, tvrtka Sitotehnika ponudila im je digitalno rješenje – pisač Epson SureColor F2100 za direktni tisak na majice. Kako bi se komplementirao proces proizvodnje, iz tvrtke Sitotehnika implementirali su i softver Garment Creator koji služi za prenošenje dizajnerove ideje na tekstil. Osim toga implementirali su i prešu koja fiksira otisak.

“Kao rezultat dobili smo maksimalan kvalitet proizvoda te in-house rešenje proizvodnje od početka do kraja,” komentirao je Marko Marinković, direktor tvrtke Sitotehnika.

Iz tvrtke Ivica i Majica tvrde da su implementacijom Epsonovih rješenja modernizirali i ubrzali proces proizvodnje te si otvorili vrata za uspješno ispunjavanje posebnih zahtjeva svojih klijenata.

Cijelu reportažu pogledajte u videu.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content