Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Udruženje grafičko-prerađivačke industrije HKG najavljuje aktivnu 2023.

U prostorima Hrvatske gospodarske komore prošli je tjedan Udruženje grafičko-prerađivačke industrije (UGPI) održalo proširenu sjednicu Vijeća. Cilj sjednice bio je, prije svega, predstaviti plan rada Udruženja za 2023. godinu. Uz to, članovima Udruženja htjelo se predstaviti i najaviti skori izlazak iz tiska knjige „Mjeriteljstvo u tisku i periferna tiskarska oprema “, prof. dr. sc. Igora Majnarića, s Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

Sjednici su uz predsjednika UGPI-a, Vicka Kužeta, potpredsjednika Antonija Zadru te poslovnu tajnicu Udruženja Jagodu Divić prisustvovali i predstavnici 15-ak tvrtki članovi UGPI-a.
Plana rada Udruženja predstavila je gđa Divić. Kako je rekla, za početak iduće godine planirane su Radionice na temu tržišta radne snage. Teme koje će obrađivati bit će:

  • nedostatak kadrova
  • što je potrebno pratiti te što raditi u fazi prije raspisivanja natječaja (VFO), U
  • radionica vezana uz sredstva kohezijske politike za razdoblje 2021. – 2027.

Naime, Hrvatska će u okviru Sporazuma  o partnerstvu s Europskom komisijom, za spomenuto razdoblje dobiti ukupno 9 milijardi eura sredstava kohezijske politike. Sredstva su namijenjena za promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije regija te zelene i digitalne tranzicije.
Mogućnosti za poduzetništvo predstavit će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Zajednički nastup prerađivačke industrije

Uz radionice, za kraj godine planira se i Dan hrvatske industrije koji će završiti konferencijom  cjelokupne prerađivačke industrije. „Ideja je da to bude završno industrijsko događanje cjelogodišnjeg projekta svih Udruženja prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore. Najbolji put je da idemo zajedno kao prerađivačka industrija. Na taj je način prostor za djelovanje puno veći“, rekla je gđa Divić.

Do završetka konferencije planira se organiziranje više zajedničkih okruglih stolova / panela. Na njima će se raspravljati o temama koje su detektirane kao one od najvećeg interesa tvrtki prerađivačke industrije. To su: tržište rada, smanjenje poreznog opterećenja, reforma sustava bolovanja, inovativna, digitalna i nova tehnološka rješenja za pametnu transformaciju prerađivačke industrije, zelena tranzicija te zagovaranje industrijskih interesa na nacionalnoj i EU razini.

Na proširenoj sjednici predstavljen je i najavljen skori izlazak iz tiska novog sveučilišnog udžbenika „Mjeriteljstvo u tisku i periferna tiskarska oprema “, prof. dr. sc. Igora Majnarića s Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Kako je rekao prof. Majnarić, udžbenik je plod njegova 10 godišnjeg rada. Namijenjen je, prije svega studentima, kojima je upravo to zadnji ispit koji se na diplomskom studiju polaže na Katedri za tisak. Osim studentima, cilj knjige je i da s konkretnim primjerima pomogne ljudima u tiskarama rješavati probleme koji se pojave u proizvodnji

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content