Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uključite se u inicijativu “Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike”

Udruga FESPA Hrvatska krajem prošle godine organiziranjem panel rasprave na temu „Budućnost radne snage u grafičkoj industriji” pokazala je svoju predanost rješavanju problema nedostatka radne snage u branši. No, zaključeno je da niti po pitanju adekvatnih edukatora, odnosno profesora i nastavnika situacija također nije blistava.

Zahvaljujući inicijativi Advantage Austria – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, zajedno s partnerima, prije tri godine pokrenut je projekt „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“.  

Cilj projekta je jasan – bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva!
Ovim projektom nastavnicima strukovne nastave, pedagozima koji rade na profesionalnoj orijentaciji učenika te drugim zainteresiranim nastavnicima pruža se prilika odraditi stručnu praksu u poduzeću u trajanju od 3 do 5 dana.

Grafičari u Hrvatskoj sada imaju priliku poduzeti prvi korak i aktivno se uključiti u inicijativu “NASTAVNICI U PODUZEĆA – PRAKSA ZA NASTAVNIKE”.

Jednostavan proces i puno benefita

Ovogodišnji termin za praksu je od 11. do 14. 4. (uz mogućnost dogovora).
Rok prijave za upis u katalog poslodavaca je 1. 3.  2023. godine.

Proces je jednostavan. Tvrtke ili obrti koji su spremni primiti na nekoliko edukativnih dana edukatora, upišu se u registar. Potom edukatori biraju ponuđene pozicije, spajaju se s tvrtkama i provedu praksu tijekom koje uživo vide što se radi u struci.
Ovakav vid prakse pogodan je za različite poslove, a mi ovim  putem potičemo sve subjekte povezane sa grafičkom industrijom da se uključe!

Sve informacije pronađite na stranicama Udruge FESPA Hrvatska!

Prva generacija nastavnika odradila je svoju praksu 2021. godine. Više od 60 strukovnih nastavnika i nastavnica zamijenilo je mjesta sa svojim učenicima te u poduzećima odradilo praksu. Nastavnici su uskočili u poslove kuhara, konobara, CNC operatera, prodavača, mesara, pekara, cvjećara, stolara, itd. 28 poduzeća ponudilo je više od 80 mjesta za praksu.

2022. godini ova brojka se već gotovo utrostručila. Više od 150 nastavnika iz cijele Hrvatske dobilo je mogućnost odraditi praksu u više od 80 poduzeća/institucija i dobiti uvid u svakodnevno poslovanje, iskušati se sami u poslovima poduzeća, razmijeniti znanje iz prakse i teorije te dobiti odgovor na sva otvorena pitanja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content