Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ultra Violet – Pantone boja godine

Pantone institut za boje, 18. godinu zaredom izabrao je boju godine. Godinu 2018. tako će obilježiti ultra ljubičasta – Ultra Violet, Pantone 18-3838.

Dramatično provokativna i zamišljena, inventivna i maštovita Pantone 18-3838 Ultra Violet prenosi originalnost, genijalnost i vizionarsko razmišljanje koje nas upućuje na budućnost. Kompleksna i kontemplativna, Ultra Violet sugerira tajne svemira, intrigira i potiče na otkrivanje svjetova izvan našega. Tajnovita ljubičasta također je dugo simbolizirala kontrakulturu, nekonvencionalnost i umjetničku briljantnost. Glazbene ikone kao što su Princ, David Bowie i Jimi Hendrix donijeli su nijanse ultra ljubičaste u zapadnu pop kulturu kao osobne izraze individualnosti. Različite nijanse pune emocija te dubina ultra ljubičaste simboliziraju eksperimentiranje i neusklađenost potičući svakog od nas da zamišljamo svoj jedinstveni značaj u svijetu i tako pomičemo kreativne granice.

Ultra ljubičasta pronaći će svoje mjesto i u grafičkom dizajnu i dizajnu ambalaže.

Naime, dizajn ambalaže postaje sve sofisticiraniji, a upravo ultra ljubičasta nudi kompleksnost i nijanse koja apeliraju na želju za originalnošću. Slično tome,  Ultra Violet, kroz svoj višedimenzionalni osjećaj, odlično se uklapa i u grafički dizajn kao vrlo dinamičan medij. Nijanse ultra ljubičaste sve se više koriste u dizajnu ambalaže i grafičkom dizajnu robnih marki, posebice kod luksuznih proizvoda te onih vezanih uz industriju ljepote.

Svoju primjenu nalazi i kod uređenja interijera gdje može pretvoriti sobu u izvanredan primjerak samoizričaja dok njezina uglađenost može obuzdati cijeli prostor čineći ga i dalje jednako modernim. Dodavanjem svjetlosti, Ultra Violet će privlačiti jednaku pozornost na kauč, umjetničko djelo ili zid. Kao boja koja vas može odvesti u brojnim smjerovima, Ultra Violet šalje pravu poruku u bilo kojem prostoru, bilo da je riječ o tradiciji i eleganciji ili neočekivanoj odvažnosti.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content