Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uspješno povezivanje Heidelberga sa DIPS sustavom u tiskari Offset tisak NP GTO

Tiskara Offset tisak NP GTO već je niz godina, prema ostvarenim rezultatima, svrstana među 150 najboljih malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj. Osnovana 1994. godine i u suvlasništvu je gosp. Predraga Vrze i gosp. Nenada Glavaša. Danas zapošljava 55 stalnih djelatnika.

U svom proizvodnom programu klijentima nude razne grafičke proizvode poput naljepnica, plakata, mapa, kutija, vrećica, banera, rokovnika, kalendara, knjiga, časopisa…

Partner s kojim tvrtka GRAFIKnet surađuje već 15 godina može se bez zadrške pohvaliti zavidnim proizvodnim parkom. On, između ostalog, uključuje Kodak CtP, digitalne printere za tisak iz arka i iz role, četverobojni Heidelberg Speedmaster formata B3 te razne doradne strojeve.

DIPS za ujednačen i optimalan nanos boje

Kako bi ubrzali proces pripreme stroja, podigli kvalitetu na još viši nivo, povećali produktivnost i smanjili otpad prilikom pripreme stroja za tisak, odlučili su se na povezivanje grafičke pripreme i novog Heidelberg tiskarskog stroja sa sustavom DIPS.

Priprema stroja za tisak jedan je od najvažnijih aspekata za povećanje produktivnosti i smanjenje makulatura. Posebno se to odnosi na pripremu obojenja, ujednačavanje nanosa boje po zonama bojanika i postizanje optimalnog nanosa boje prema standardima za ofsetni tisak. Boja na podlozi je ono što ljudsko oko vidi i promatra, stoga je njen nanos ključan za kvalitetu proizvoda.

Digital Ink Preset System, skraćeno DIPS, tvrtke Printflow, sustav je koji omogućuje automatsko predpodešavanje zona bojanika te broja okretaja duktora. Sve to kako bi se dobilo ujednačeno obojenje po cijeloj površini tiskovnog arka u što kraćem vremenu. Kao rezultat brze i precizne pripreme ostvaruju se uštede u vremenu, ali i u materijalu potrebnom za pripremu stroja.

Djelujući kao komunikator između radnih stanica u pripremi za tisak i tiskarskog stroja, DIPS preračunava informacije o pokrivenosti bojom iz datoteke koja se šalje na osvjetljavanje na CtP uređaj. Zatim ih pretvara u podatke o potrebnoj količini boje po zonama i ukupnoj potrebnoj količini boje te ih prosljeđuje na konzolu tiskarskog stroja.

DIPS je definitivno najfleksibilniji sustav predpodešavanja zona bojanika na tržištu, posebno u okruženjima s više strojeva. Pruža jedinstven zajednički sustav za sve tiskarske strojeve bez obzira na godište, marku i model print konzole na stroju.

Čak i najnoviji strojevi sa zadnjom generacijom print konzole mogu se povezati s ovim sustavom. Upravo to je bio slučaj u tiskari Offset tisak NP GTO. Tamo je tvrtka GRAFIKnet instalacijom DIPS sustava povezala Heidelberg s Press Center 3 konzolom zadnje generacije i Kodak Prinergy workflow-om u grafičkoj pripremi.

Što je sve DIPS unaprijedio u tiskari Offset tisak NP GTO te na koji način je olakšao rad operaterima sada možete pročitati i u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content