Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uspješno završen prvi Dan karijera Grafičkog fakulteta

Zagrebački Grafički fakultet u utorak, 21. 5. ugostio je niz tiskara i drugih tvrtki povezanih s branšom na prvom Danu karijera Grafičkog fakulteta.

Iako novinarsko pravilo zaključak stavlja na kraj članka, ovaj put ćemo krenuti sa zaključkom.
Ukoliko bi rangirali grafička događanja u regiji, prvi Dan karijera Grafičkog fakulteta u Zagrebu bi svakako bio u vrhu događanja važnih za branšu. Problem radne snage u grafičkoj industriji jedan je od gorućih. Dio industrije zbog toga poseže za uvozom radne snage iz egzotičnih zemlja. Oni mogu pokriti dio potreba industrije za niže rangiranim poslovima u tiskarama. No, na mladima i studentima Grafičkog fakulteta leži budućnost naše industrije i njima treba posvetiti više pažnje. Događaji poput Dana karijera Grafičkog fakulteta donose benefite industriji, edukativnim ustanovama i studentima.

Dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gospodin Klaudio Pap kraćim je govorom otvorio  događaj.

„Današnji dan je posvećen našim studentima. Ovo je prilika da istraže različite karijerne puteve, da se upoznaju s mogućnostima nakon završetka studija i povežu s budućim poslodavcima. Kroz osobnu, direktnu komunikaciju imat će priliku čuti iskustva profesionalaca, postavljati pitanja i dobiti dragocjene savjete koji će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju“, komentirao je prof. Pap.

Operativni dio organizacije pripao je gospođi Marini Vukoje koja nam je dala više egzaktnih podataka.

„Na prvi Dan karijera odazvalo se 17 tvrtki i jedna udruga. Iznimno sam zadovoljna što smo uspjeli dovesti renomirana imena iz grafičke industrije. Predstavili smo raznoliku grupu poslodavaca koji su pokrivali široki spektar djelatnosti unutar grafičke industrije. Ovaj događaj pruža studentima vrijednu priliku umrežavanja s vodećim profesionalcima. To će im biti od velike koristi u njihovim budućim karijerama vezano uz zaposlenje, ali i odrađivanje stručne prakse. Atmosfera je bila vrlo pozitivna i poticajna, a povratne informacije koje smo dobili od sudionika bile su izuzetno pozitivne“, rekla je gđa Vukoje.

Što nakon završetka studija?

Od strane poslodavaca, gospodin Miho Karolyi iz tvrtke Kaligraf okarakterizirao je događaj kao hvale vrijedan. „Ovo je odličan način da dođemo u kontakt s mladim ljudima koji dijele istu strast kao i mi te da im pokažemo što slijedi iza grafičkog obrazovanja. Oni će kada završe svoje školovanje biti grafičari koji neće znati što ih čeka u budućnosti. Na ovaj način će shvatiti što je grafika i što mogu raditi“, rekao je gosp. Karolyi.

Najvažnija karika ovog događaja su studenti koji su u velikom broju okupirali štandove grafičkih tvrtki. Kako su nam rekli, Dan karijera smatraju vrlo poučnim. Odlična je motivacija za studiranje i smanjenje brige oko pronalasku posla.
Ističu kako su u razgovoru s potencijalnim poslodavcima i stručnjacima grafičke tehnologije dobili vrijedne savjete o razvoju svoje karijere te kako tražiti posao.
Dan karijera je, kažu, odlična ideja za studente koji se i dalje traže i žele saznati više o svom budućem zanimanju.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content