Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uvođenje ERP sustava nije jednostavno, ali je nužno

Da bez digitalne transformacije nema uspješne budućnosti shvaćaju i tiskare, no još uvijek ne u mjeri u kojoj bi trebale. Iz tog razloga kao temu 3. radionice održane u sklopu sajam Print21 u Zagrebu, odabrali smo važnost implementacije ERP rješenja.
Naš sugovornik bio je gosp. Josip Živković, iz tvrtke Toscana Systems specijalizirane za ERP rješenja namijenjenih tiskarama.
Za početak, pitali smo ga što je ustvari ERP? ERP je, pojašnjava, skup softverskih alata koji objedinjuju informacije iz različitih odjela tvrtke u jedno centralizirano rješenje putem kojeg je jednostavnije voditi poslovanje i sve procese automatizirati. Činjenica da su svi podaci podijeljeni sa svima te da se u svakom trenutku i sa svakog mjesta, čak i putem mobitela može pratiti tijek narudžbe, iznimno je bitna.

No, tiskarama savjetuje da se, prije nego što se odluče za implementaciju, dobro raspitaju o čemu se u stvari radi. Digitalizacija nije jednostavna, zahtijeva u početku puno truda jer treba pronaći adekvatno rješenje te pripremiti sve djelatnike za implementaciju. Kaže da je jako bitno da se ljudi ne zalete u ovakvo rješenje, nego da pronađu partnera kojem će vjerovati i koji će ispuniti sve njihove uvjete jer ovo je dugoročna investicija.
„Najvažnije je pripremiti djelatnike jer najčešće oni nisu spremni na promjene koje se uvode“, istaknuo je gosp. Živković.
Što se trajanje instalacija tiče, ona ovisi o veličini tiskare. Primjerice za manju tiskaru da bi bila potpuno funkcionalna potrebno je oko godinu dana, a za veće tiskare čak i duže.
Više o benefitima o implementacije te cijeli niz korisnih informacija saznat će te u snimci radionice koju možete pogledati na Print Magazinovu YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content