PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Uz odlične rezultate na lokalnoj razini Manroland Sheetfed slavi 150. rođendan

Tvrtka Manroland Sheetfed ove godine slavi 150. godina uspješnog poslovanja,  tijekom kojih su svojim rješenjima i inovacijama konstantno radili na unaprjeđenju grafičke industrije.  Obilježavanju ovog velikog jubileja doprinijet će i dobri poslovni rezultati tvrtke Manroland Adriatic ostvareni u 2020. godini na lokalnoj razini.

Kako nam je rekao gosp. Mario Barišić, predsjednik Uprave tvrtke Manroland Adriatic, s rezultatima ostvarenim u 2020. vrlo su zadovoljni te je za njih 2020. bila rekordna godina, čak puno bolja nego 2019. 

„U tvrtki Palladio East iz Vršca (Srbija)  u proljeće prošle godine instalirali smo R 706 LV EVOLUTION, šesterobojni combi stroj s lakom i međusušačima u B1 (3B) formatu. To je treći novi Manrolandov stroj u ovom formatu u samo nekoliko posljednjih godina, a peti u ovom formatu kod našeg vjernog partnera, tiskare Palladio East. U jesen smo u tvrtki EGP iz Škofja Loke (Slovenija) instalirali isti takav stroj. S tim da se u EGP-u nalazi i jedini stroj u regiji s instaliranim sustavom hladne aplikacije folije In-Line Foiling. U skladu s tim i dobit je u prošloj godini bila jako dobra, a prihodi iznad budžetskih okvira. S ostvarenim rezultatima iznimno je zadovoljna i uprava tvrtke Manroland Sheetfed“, kaže gosp. Barišić.

Dobar početak 2021!

Ako je suditi prema početku godine i 2021. je za Manroland dobro počela. S tiskarom Omikron Slovenija potpisali su ugovor za najnoviji stroj R 905 LV Hi Print, peterobojni stroj s lakom u B0/6B formatu. To je već peti Manrolandov višebojni stroj u srednjem ili velikom formatu kod tiskare Omicron.

Nažalost, pandemija je većinu proizvođača tehnologija tako i Manroland natjerala da promjeni određene planove vezane uz predstavljanje novih tehnologija.

Tako su prošle godine predstavili  novi ofsetni stroj u B0 formatu R 900 Evolution. To je najnoviji ofsetni stroj na svjetskom tržištu. Službena promocija još nije napravljena jer je planirana za lanjsku odgođenu drupu te su rađene individualne prezentacije ciljanim kupcima. Povratne informacije nakon prezentacija su, kaže nam,  vrlo optimistične i trenutno su proizvodni kapaciteti za ovaj stroj popunjeni do desetog mjeseca 2021. godine.

„Ako je suditi prema najavama i nastavak ove godine bit će dobar“, zaključuje gosp. Barišić.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content