PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

VariAngle – novi alat Esko Kongsberga

Kao globalni dobavljač integriranih softverskih i hardverskih rješenja za industriju proizvodnje ambalaže te sign & display sektora, Esko nastavlja razvijati inovacije kako bi ispunili zahtjeve i izazove u ovoj stalno razvijajućoj industriji.

Posljednja inovacija iz tvrtke Esko Kongsberg  je alat VariAngle za Kongsberg C i XP rezače. VariAngle omogućuje rezanje pod bilo kojim kutom od 0° i 60° pri velikim brzinama, pružajući potpunu slobodu u dizajnu 3D displaya, ​ istovremeno rezultirajući kraćim vremenom postavljanja i povećanjem brzine rezanja.

„Ugradnjom novog alata VariAngle u Kongsberg C i XP rezače oni su u mogućnosti isporučiti većinu zahtjeva vezanih uz dizajn kartona. Za razliku od rezača ostalih brendova, upotrebom alata VariAngle nema više potrebe za zaustavljanjem proizvodnje pri promjeni alata, što smanjuje vrijeme postavljanja i povećava brzinu rezanja.

Rezači ostalih brendova režu s oštricom s fiksnim kutom te je potrebno mijenjati alate kako bi se postiglo rezanje pod različitim kutovima. Za neke izvedbe u proizvodnom procesu mogu biti potrebna tri ili čak četiri različita alata za rezanje. S VariAngleom Esko je razvio jedinstven alat koji reže ravne linije pod bilo kojim izborom kuta u koracima od pola stupnja između 0° i 60° i do 100m/min što je revolucionarna inovacija za industriju“, rekao je Jan De Roeck, direktor za Industrijske odnose i strateški marketing u tvrtki Esko.

Dizajn kreativnih  3D prikaza ne bi bio moguć bez ugrađene podrške za Kongsberg VariAngle u softveru za strukturnu ambalažu ArtiosCAD. Jedinstvena kombinacija novog alata i prateće funkcije u ArtiosCAD-u pruža istinsku slobodu dizajna. Prvi put tiskara ima mogućnost napraviti V izrezivanje od 60 stupnjeva, što je do sada bilo nemoguće jer niti jedan stroj na tržištu ne može rezati pod kutom većim od 45 stupnjeva.

Više o Esko Konsberg VariAngle alatu pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Print Magazina.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content