PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vidjeli smo “the beast” – Agfa Jeti Tauro H3300 UHS LED uživo na FESPA-i

Jedan od izlagača na ovogodišnjem sajmu FESPA u Amsterdamu bila je tvrtka Agfa.
Njihov štand uređen u prepoznatljivoj Agfa crvenoj boji, malo koga nije privukao. Izgledao je vrlo aktivno i živo, dočaravajući time i zadovoljstvo zbog ponovnog druženja uživo. No, osim veselog i atraktivnog štanda, pažnju su privlačili Agfa strojevi.
Naš sugovornik na temu Agfa tehnologija bio je gosp. Koen Steert, voditelj prodaje za Europu.

Tri zvijezde Agfa štanda

Agfa je u Amsterdamu naglasak stavila na tri modela. Jedan od njih je Oberon 3300 ink jet roll-to-roll pisač, tržištu predstavljen početkom prošle godine. Kako nam je rekao, lansiran je, da bi, između ostalog, popunio prazninu između entry level Anapurna serije te high-end Tauro rješenja. Radi se o stroju koji ima produkcijsku brzinu od 80 do 90m2/h, ovisno kvaliteti. Na sajmu je pokazana model sa 6 boja, no dolazi i u varijanti 4 boje + bijela.

Svojevrsnu premiju u Amsterdamu imao je Avinic CX3200, sublimacijski roll-to-roll pisač. Stroj je tržištu predstavljen polovinom godine, no na FESPA-i ga je i šira publika prvi put mogla vidjeti uživo. Jer, kako je istaknuo i gosp. Steert, steći pravi dojam o stroju, vidjeti ga i čuti kako radi, jednostavno nije moguće virtualno. Radi se drugoj, duplo bržoj generaciji Avinci pisača, koristi tehnologiju na bazi vode te je namijenjen proje svega soft signage tržištu.

Zvijezda štanda svakako je bio, premijerno predstavljen, kako ga od milja zovu „the beast“, Jeti Tauro H3300 UHS LED. Radi se o 3,3m širokom hibridnom rješenju, koji postiže brzine od čak od 600 m²/h. Osim sign&display segmentu, također je prikladan i za ispis valovitog kartona. Jeti Tauro H3300 LED dostupan je u šest konfiguracija – četiri za ispis na ploče i dvije za rolu. Na FESPA-i je pokazan model s ručnim uvlakačem i automatskim izlagačem, no važno je napomenuti da oba posla mogu biti potpuno automatizirana. Interes tržišta, kaže nam gosp. Steert, veća je sada velik.
Sve predstavljene strojeve, kako nam je rekao, pokreće Agfa Asanti softver.
Cijeli intervju o predstavljanim rješenjima pogledajte u nastavku ili na Print Magazin YouTube kanalu!

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content