Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

VISCOM – mjesto susreta tehnologije i dizajna

Od 4. do 6. studenog 2015. u Düsseldorfu je održan VISCOM, sajam vizualnih komunikacija. Ovaj nešto manji sajamski događaj je bio smješten u dvije velike sajamske hale Dusseldorfskog sajma. Tokom tri dana predstavljene su novosti u nekoliko sektora, od proizvodnih procesa unutar grafičke industrije, najnovije tehnologije, repromaterijala i opreme do tehnoloških procesa od grafičke pripreme, tiska, manipulacije tiskovina unutar proizvodnog procesa pa do isporuke naručitelju.

Veliki dio izlagača je predstavio spoj tiskanog materijala i interaktivnih sadržaja korištenjem najnovije led i holografske tehnologije. Proizvođači od Skandinavije do Grčke su prezentirali svoja najbolja POS rješenja.
VISCOM se razlikuje od klasičnih sajmova svojim sadržajem. Proizvođači tiskovina, POS programa, dizajneri i marketinški stručnjaci ovdje mogu naučiti kako spojiti nove tehnologije, na koji inovativan način prezentirati proizvod krajnjem kupcu, pronači svoju nišu unutar proizvodnje i ponuditi nešto novo i drugačije na svome tržištu.

VISCOM je sajam prepun inovacija, dobrih ideja, novih tehnologija. Za razliku od FESPA-e, znatno je opušteniji. Fokus nije postavljen na najnovijim strojevima, iako ih nije nedostajalo, već je sajam okrenut edukaciji posjetitelja, kako najbolje iskoristiti tehnologiju koja nam je dostupna i većina čitatelja je posjeduje ali je ne koristi inovativno.

Ove godine predstavilo se 307 poduzeća iz 30 zemalja koja su na jednom mjestu predstavila materijale, Viscom_3tehnologiju i marketing te samu vizualnu komunikaciju. Organizator navodi da je sajam posjetilo 10338 posjetitelja, profesionalaca iz najpoznatijih poduzeća kao što su osiguravajuća poduzeća, banke poput AXA, HUK Coburg ili Commerzbank, predstavnici velikih trgovačkih lanaca poput Lidla, Kaiser Tangelmanna ili Migrosa ili pak predstavnici sportskih artikala poput Adidasa, svi su oni posjetili ovogodišnji VISCOM u Dusseldorfu.

 

A POBJEDNIK JE…
Svečanost dodjele nagrada SUPERSTAR Awards 2015

Mike_HorstenOve godine su Superstar nagrade uručene u petak, 5. Studenog, na VISCOM-ovoj Noći Zvijezda. U čast najboljih od najboljih u području POS programa, o strane organizatora i Viscoma, bilo je pozvano više od 150 gostiju iz područja trgovine, industrije, zastupnika robnih marki. Na svečanoj ceremoniji dodijeljene su nagrade u 17 kategorija. Skupina stručnjaka na VISCOM-u, Međunarodnom sajmu za vizualne komunikacije, ocjenjivala je projekte u tri kategorije: promotivni stalci u trgovini, interaktivne reklame i dodatni sadržaji za digitalne reklame. Kada holografi pretvaraju proizvode u nešto neviđeno, kada su display-evi izrađeni od dragulja ili pak cijeli štandovi od papira – to je nešto čemu naše oko ne može odoljeti. Predstavljanje niza proizvoda na VISCOM-u u Dusseldorfu ove godine, pokazalo je kako privući pozornost potencijalnih kupaca te napraviti  najučinkovitije reklamne poruke. Naime, vizualna komunikacija mora probuditi u ljudima sva osjetila, uliti im strahopoštovanje i ostaviti trajni učinak.

 

 

 

NanoDIY_viscom“Ovo nam je tek drugi sajam u predstavljanju NANODIY tehnologije. Prije dva mjeseca smo izlagali na  GRAFIMA-i. Organizacijski je odlično odrađen, pravi “njemački” sajam. GRAFIMA nas je zatekla nespremne pa nismo imali vremena ni napraviti pauzu za ručak. Sada smo bili spremni za veću posjećenost i bolje smo bili ekipirani. Ipak na kraju dana se osjećao umor. Imali smo vrlo dobro posjećene prezentacije, dogovorili smo distribuciju za područje Njemačke, Portugala, Švicarske, a u pregovorima smo i za distribuciju NANODIY tehnologije u još nekoliko europskih i jednu azijsku zemlju. Sigurno će nam VISCOM biti u planu za izlaganje i u sljedećoj godini.”

SAŠA MIKLOŠIĆ
NANODIY

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content