Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

viscom predstavlja top trendove u ambalaži i reklamama

Kako bi trebala izgledati ambalaža koja će privući kupca?

Odgovor možete saznati na viscom-u, u Düsseldofu od 18. do 20.10.2017. S novim Packaging Area segmentom i „Focus Day POS, Display and Packaging“, koji će se održati drugog dana sajma, europski sajam vizualnih komunikacija – Viscom nudi cjelokupni program za stručnjake u području ambalaže. Cilj je povezivanje kreativnih umova s industrijom ambalaže – u skladu s motom Viscom-a, „We connect“.

Fotografen

 

Trendovi u ambalaži danas i sutra

„Tema ambalaže dobiva jednu novu težinu na sajmu“, kaže direktorica viscom-a gđa Petra Lassahn i nastavlja: „S novim, posebnim programima, zajedno s industrijom nudimo dokaze o tome koliko je važan materijal za ambalažu“. Ovaj segment je osmišljen kao temelj za usavršavanje primjena aplikacija, novih materijala kao i proizvodnih tehnologija – od proizvodnje prototipa i mogućnosti završnih obrada do ispisa i procesnih rješenja, uključujući softver i web-2-print aplikacije.

Agencija za dizajn ambalaže za hranu M.I.L.K., uvest će novu, agilnu, unaprijed testiranu metodu pakiranja sa svojim “Food Research & Innovation Lab on wheels”. Pomoću kamiona s hranom koji se vozi ulicama, sakupljaju više od 1000 mišljenja kupaca na ulicama. Na taj način, i proizvođači i trgovci hranom dobivaju pristup jednostavnom i brzom istraživanju na tržištu te dobivaju sadržaj rezultata za vlastiti marketing.

“Pac project” (specijalist za ambalažu) pokazat će svoj digitalni „Trend Connector“ u ovom području. Posjetitelji će moći isprobati kako brzo i jednostavno ambalaža može biti povezana s trendovima i prednosti takvog povezivanja.

“Baiersbronn” (stručnjak za ambalažu) predstavit će svoj e-business portal „designyourpackaging“, koji omogućuje masovnu prilagodbu ambalaže.
Römerturm Feinstpapier će predstaviti „Gmund Leather“ – papir s kožnim izgledom i teksturom koji je pogodan za offset, letterpress i sitotisak kao i brailleovo pismo, urezivanje/žigosanje vrućom folijom, graviranje papira i rezanje sa štancom.

 

Novo: Brand Communication School

„Međutim, ovdje tema ambalaže nije iskorištena“, obećava direktorica Viscom-a, gđa Petra Lassahn. „Kao sajam od kojeg najveću korist imaju korisnici, naša snaga leži u povezivanju svih sudionika na tržištu: dizajnera ambalaže i reklama, inženjera ambalaže, predstavnika robnih marki, managera i proizvođača“. Zato je drugi dan sajma posvećen ambalaži s fokusom na POS program, display-eve i ambalažu. Vrhunac dana zasigurno će biti prvi nastup škole “Brand Communication School” i njihovih stručnjaka za ambalažu koji će podijeliti svoje znanje sa posjetiteljima na Viscom-u.

G.Renne Angelvuo, supredsjedatelj europske udruge za dizajn ambalaže (EPDA), govorit će o međunarodnom dizajnu ambalaže sa fokusom na proizvođače iz Finske i objasniti što brojke govore o kupcima sa sjevera. Također, na dnevnom redu je i jedna od najvažnijih tema 21. stoljeća: DIGITALNA TRANSFORMACIJA.

Brandovi se moraju razvijati u sve kraćim ciklusima. To znači stalnu reinvenciju i prilagodbu novim tehnologijama. Posjetitelji će se upoznati s primjerima najbolje prakse od vlasnika brandova koji su ovladali tim izazovima na primjeren način. Druga pitanja kojima se bavi Brand Communication School uključuju učinak boja i sjena u komunikaciji robne marke i krajnjeg kupca (POS program). Govornici objašnjavaju različite utjecaje koje elementi dizajna imaju u ambalaži. Time će se usredotočiti na najnovije rezultate i metode kontrole uspjeha primijenjenih u ambalaži i istraživanju medijskog reklamiranja.

 

Pakiranje u 3D: najveća pixel slika na svijetu

Za upoznavanje stručnjaka iz svih industrija s temom ambalaže, viscom će ove godine postati interaktivan: „Zajedno s našim posjetiteljima želimo stvoriti najveću pikselnu sliku na svijetu, na osnovu našeg novog, ključnog vizualnog lika sa živopisnim ženskim licem i motom Viscom-a, „We Connect“, objašnjava Petra Lassahn. Na prostoru veličine 3×2 metra, vizual će postupno graditi posjetitelji od nekih 3000 sklopivih kutija koje tvore 3D sliku. „Kad gledate izdaleka,slika je oštra, ali ako se približite, postaje sve mutnija – usmjerava pozornost promatrača na visoku kvalitetu materijala“. Viscom će realizirati ovu “eye-catcher” instalaciju sa svojim partnerima Stora Enso, Römerturm  i Colordruck Baiersbronn.

 

Superstar: odabir najboljih

„Dodatno nadahnuće pruža nam SUPERSTAR AWARD 2017“, kaže Lassahn i dodaje: „U suradnji s “Display publishing house”, prikupit ćemo najbolja rješenja godine na 500 četvornih metara.“ Na sajmu će ove godine biti predstavljeno 100 najboljih primjeraka iz prakse. SUPERSTARS nagrade u zlatu, srebru i bronci bit će dodijeljene u 17 kategorija na gala večeri, drugi dan sajma u Düsseldorfer Rheinterrassenu.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content