Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Više boje znači više života

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije – Grafima, najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, održaće se pod svodovima Beogradskog sajma od 27. do 30. septembra. Biće to 39, predjubilarno izdanje ove izuzetne sajamske, privredne i umetničke manifestacije.

Pod sloganom “Više boje” ova ekskluzivna smotra dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, u sferi izdavaštva i štampanih medija, dizajna, radija i televizije, u grafičkoj, reklamnoj, glazbenoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih globalno ekspanzivnih privrednih grana, na samoj granici umjetnosti, predstavit će srpskom i regionalnom tržištu sve što je uvjet za o(p)stanak u matici svjetskih tokova. Ti tokovi podrazumijevaju najširi mogući spektar strojeva, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a neizostavan, standardni segment ponude su i najkompleksnija softverska i ICT rješenja u ovim područjima.

Sajamski programski imperativi svakako su raznovrsni tehnološki noviteti i inovativna rešenja, i to ne samo oni koji predstavljaju novost za ovaj prostor i ovaj sajam nego i oni koji su svjetlo dana ugledali širom svjetskih meridijana. Najviše ih je u oblastima digitalne štampe, solventnih i 3D štampača, tampon, sito i zlatotisk štampe, mašina za štampu i doradu tekstila, ploča za lasersko i CNC rezanje i materijala za sublimacionu štampu, monitora za grafički dizajn i POS i Auto ID rešenja za maloprodaje, ERP softvera itd.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Biroeksim, koja je do 1991. godine pokrivala 75 odsto tržišta servisiranja kopir aparata i štampača bivše Jugoslavije. Danas je generalni distributer kopir aparata, štampača i skenera brenda Nashuatec, kompanije RICOH International, a u svojoj ponudi ima i sve druge proizvode ove svetske kompanije, od faks aparata do Ricoh aparata širokog formata.

Vjerni posjetioci Grafime već znaju da ih ova manifestacija dočekuje i bogatim pratećim programom, koji se sastoji od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća, a po pravilu je obezbeđeno i prisustvo i podrška udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, prije svih Privredne komore Srbije, odnosno njene Grupacije grafičke industrije, akademskih ustanova… Specifičnost ovogodišnjeg stručnog i pratećeg programa biće tri tematske cjeline: tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal.

Jedna od tradicija Grafime su i simbolične nagrade, Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat, koje se dodeljuju najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama. Od prošle godine ovim nagradama pridodate su i nove: za dostignuća iz oblasti grafičkog dizajna, za “primenjenu kreativnost”, te za izvanredna dostignuća u upotrebi štamparske tehnologije u kreativne svrhe.

Izuzetna privilegija koju Grafima i ove godine pruža svojim posetiocima je i paralelni i kompatibilni 25. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIROEXPO, koji svojom ponudom na pravi način dopunjuje sve što Grafima nudi unutar svojih sajamskih delatnosti – sve što je potrebno za kvalitetno kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala do poslovne i dekorativne galanterije).

Iako je Grafima koncepcijski namijenjena pretežno poslovnim posjetiocima, ljudima iz struke, što se vidi i po obimu sklopljenih ili najavljenih poslova, ili po broju izloženih mašina koje se prodaju još tokom sajamskih dešavanja, oko 70 izlagača iz desetak zemalja svakako su motiv i za sve druge zainteresirane da na licu mjesta dobiju odgovor na pitanje zašto je Grafima svojevrsno mjerilo stanja i trendova u cjelokupnoj branši. Ko dođe – saznat će.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content