Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Više od sto sudionika na konferenciji Digitalni tisak tekstila

U organizaciji Print Magazina u utorak, 9.10. je u hotelu International u Zagrebu održana prva regionalna konferencija Digitalni tisak tekstila. O potencijalu ovog segmenta grafičke industrije, koji prema nekim podacima ostvaruje godišnji rast od 29 posto, najbolje govori više od sto sudionika iz zemalja regije i to iz različitih područja tekstilne industrije. Tako su se u Zagrebu okupili tiskari, korisnici usluga tiska, proizvođači tekstila, dizajneri, proizvođači tehnologija, distributeri te nezavisni stručnjaci.
Sudionici su kroz deset zanimljivih predavanja vrhunskih stručnjaka i poznavatelja, kako grafičkih rješenja za tekstilnu industriju tako i samog tekstila, imali priliku upoznati se s dostupnim rješenjima za tisak na sve vrste tekstila, od poliestera do pamuka, saznati koje prednosti, uštede i koristi donosi digitalni tisak tekstila kako proizvodnim procesima tako i samim proizvodima te naučiti što različita pre&post obrada znači za promjenu strukture samog tekstila te apsorpciju boje.
Uz stručni program u izložbenom dijelu tvrtka Liyu International iz Mađarske predstavila je svoja rješenja digitalno otisnutog tekstila u segmentu sportske odjeće i kućnog dekora dok je Grafko Caspar iz Varaždina predstavio različite dizajne otisnute digitalno na pamučnim materijalima. Uz njih, u izložbenom dijelu predstavila se još i tvrtka Grafik.net s Durst industrijskim strojevima za tisak tekstila te vrhunskim švicarskim cutterima Zund, tvrtka Graphic Centar s Kornit digitalnim tiskarskim strojevima te tvrtka Mimaki zajedno sa svojim distributerom za Hrvatsku tvrtkom Timep.
Zaključak koji se na kraju dana mogao izvesti je taj da digitalni tisak tekstila donosi četiri ključne prednosti: neograničene mogućnosti dizajna, niz tehničkih i kvalitativnih prednosti, ekološki je te donosi i značajne ekonomske prednosti, prije svega s aspekta troškova i ušteda. Detaljniji izvještaj s konferencije donosimo u idućem broju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content