Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Viva Magenta za upečatljivu 2023.

Oglasio se Pantone. Boja koja će označiti godinu pred nama je Viva Magenta. Globalni institut za boje otkriva svoju boju godine svakog prosinca, a njihov izbor za 2023. živopisna je boja iz kategorije crvenih.

Pantoneova boja godine, Viva Magenta 18-1750, odiše poletom i snagom. To je nijansa ukorijenjena u prirodi koja potječe iz obitelji crvenih i simbol je za novu snagu. Boja za 2023. je hrabra i neustrašiva pulsirajuća boja koja promiče radosno i optimistično slavlje, ispisujući novu priču.

Ovo je “nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vrijeme”, izjavili su iz Pantonea otkrivajući svoj izbor. “Hrabra i neustrašiva, Viva Magenta je pulsirajuća boja koja potiče optimizam i radost”, dodaje se u priopćenju. “Radi se o moćnoj i osnažujućoj boji koja potiče eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrizirana nijansa bez granica.”

Odabir Instituta za boje Pantone namijenjen je odražavanju najnovijih trendova u svim sektorima, uključujući modu, ljepotu, tehnologiju, dizajn i uređenje doma.

U godinama obilježenim nesigurnošću, to je često značilo boje koje smiruju ili podižu. Usred pandemije, Viva Magenta predstavlja sigurnost, povjerenje i povezanost u svijetu koji pokušava ponovno stati na noge.

“Kako virtualni svjetovi postaju sve istaknutiji dio našeg svakodnevnog života, nastojimo izvući inspiraciju iz prirode i onoga što je stvarno”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color instituta.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content