PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vjetar u leđa vizualnim komunikacijama

Tvrtka Guandong, u Europi poznata i kao „specijalist za specijalno“, zajedno s Viscom Italia, sudjeluje na sajmu FESPA kako bi predstavila nove medije za tisak koje su razvili u svojem R&D odjelu. Novim medijima ujedno žele pokazati da žele ići izvan granica tržišta vizualnih komunikacija. To planiraju postići stvarajući mrežu koja se sastoji od malih i srednjih tvrtki koje imaju zajedničke ciljeve u pogledu razvoja na tržištu.

“Tržište vizualnih komunikacija sada je sazrelo. Kako bi se potaknuo njegov rast, potrebno je ulagati u istraživanja te istodobno udružiti snage s drugima, oživljavajući nove ključne točke i projekte. Sinergija je to u kojoj svi rade zajedno poput grupe dok istovremeno svaka tvrtka odražava i razvija ono što je čini jedinstvenom”, objašnjava Daniele Faoro, voditelj tima Guandong Italia, ilustrirajući viziju nove tvrtke. Recept za to je međusobna razmjena dionica tvrtki kako bi se zapečatila ne samo puka namjera, nego čvrsta i trajna predanost.

Edoardo Elmi_Presidente Guandong_2
Edoardo Elmi, predsjednik, Guandong

Ova ambiciozna politika usmjerena na širenje tržišta i postizanje novih ciljeva ostvaruje se kroz prvi sporazum potpisan između Guandong-a i Indigitala, poznatog distributera materijala i tehnologija. Dvije tvrtke već neko vrijeme pristupaju tržištu dijeleći stil komunikacije i inicijative, kako bi podržale svijest i kulturu sektora. „S Guandong-om dijelimo želju za proširenjem tržišta aktiviranjem, s jedne strane, izravnog dijaloga s krajnjim korisnicima aplikacija, a s druge, doprinoseći kulturi pomoću alata poput tutorijala, prisutnosti na sajmovima i savjetovanjem o dodanoj vrijednosti putem novih komunikacijskih kanala”, komentira Claudio Rocca, suvlasnik Indigitala.

Suradnja je ključna

Suradnju podržava financijska tvrtka ELVI Holding. Tvrtka ima većinski udio u Guandongu čime je ostvarila značajno povećanje temeljnog kapitala kako bi financijski podržala projekt stvaranja mreže.

Ugovor između Guandong -a i Indigitala predstavlja dosad neviđeno partnerstvo na tržištu između proizvođača i distributera. “Ova razmjena dokaz je odnosa uzajamnog uvažavanja. Ono će poslužiti za razvoj inovativnih projekata i pružiti ideju drugim tvrtkama, bilo talijanskim ili stranima, koje posluju u sektoru s obzirom na prodor Guandong-a na europsko tržište te regiju Balkan”, dodao je Faoro komentirajući njihovu srednjoročnu i dugoročnu strategiju.

Tehnološki temelji projekta postavljeni su još 2020. godine. Tada je ELVI Holding kupio 44% kapitala Oniiona, tvrtke specijalizirane za projektiranje i opremanje visokoprofilnih trgovina. Oniion se s pravom može smatrati “testnim pilotom” za cijeli asortiman proizvoda Guandong.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content