Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vratimo se print izdanjima zbog zdravlja

Tvrtka Two Sides potaknula je potrošače u Velikoj Britaniji da počnu razmišljati o poboljšanju svog općeg zdravstvenog stanja tako što će se ponovno okrenuti tisku, nakon što je njihovo nedavno istraživanje pokazalo da gotovo polovica potrošača vjeruje da bi pretjerana upotreba elektroničkih uređaja mogla štetiti njihovu zdravlju.

Istraživanje je pokazalo kako je 46 posto potrošača zabrinuto zbog negativnog utjecaja takvih uređaja na njihovo zdravlje, dok se njih 47 posto složilo da previše koriste digitalne uređaje. Možda je još zanimljivija činjenica ta, da kada je u pitanju demografska dob, mlađi ispitanici (između 18 i 24 godine) su bili ti koji su najzabrinutiji za svoje zdravlje.

Količina digitalnih informacija koje se stvaraju, konzumiraju i dijele svaki dan je nevjerojatna. Potrošnja svog tog sadržaja korisniku potencijalno donosi niz mogućih zdravstvenih problema. Anksioznost, depresija, ovisnost, izolacija, narcizam sve su češći, osobito među mladima, a uz to su još i slabljenje vida, naprezanje vrata, gubitak sluha i nesanica.

Međutim, Two Sides smatra da “nije sve izgubljeno”, sugerirajući da čitanje tiskanih publikacija može pomoći smanjenju ovih problema. Pozivajući se na istraživanje, 69 posto potrošača se složilo da je važno isključiti se iz elektronike, a uživanje u čitanju tiskanih knjiga ili časopisa jedan je od učinkovitih načina. Tisak je, kažu, ugodniji za oči, mozak i obrasce sna, a čini se da bi mogao biti i učinkovit lijek za one koji pate od digitalnog preopterećenja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content