Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vrijedna monografija o tisku tekstilnih materijala

Monografija „Procesni parametri štampe tekstilnih materijala“ najnovija je knjiga u izdanju Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Autori su dr. Nemanja Kašiković i dr. Dragoljub Novaković s Fakulteta tehničkih nauka te dr. Mladen Stančić s Tehnološkog fakulteta u Banja Luci.
Monografija je plod višegodišnjeg bavljenja autora istraživanjima tehnikama tiska na specifičnim podlogama kao što su tekstilni materijali.
Namijenjena je prije svega studentima doktorskih studija, kao i svima koji žele upotpuniti znanja o tisku na tekstilu. Autori su na njoj radili tri godine.

Metodološki, monografija je koncipirana na način da se u prvom dijelu predstavljaju teorijski pristupi od značaja za tehnike tiska na tekstilnim materijalima, sami tekstilni materijali s aspekta podloga za tisak i boje koje su u primjeni za tisak na tekstilnim materijalima. Obuhvaća teorijske osnove o tisku na tekstilu (različiti načini tiska, tekstilni materijali, boje, parametri kvalitete otiska), kao i informacije o fiziologiji odjevnih predmeta i njihovim toplinskim svojstvima.

U drugom dijelu monografije predstavljeni su rezultati istraživanja autora u razdoblju od 2010. godine pa do danas. Istraživanja su obuhvatila postojanost otisaka na tekstilnim materijalima s ispitivanjima utjecaja svjetlosti, pranja, topline i trljanja. Kako ističu autori, bit će im veliko zadovoljstvo da istraživanja prikazana u monografiji budu inspiracija za bavljenje prikazanom tematikom posebno mladim istraživačima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content