Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vrijedna monografija o tisku tekstilnih materijala

Monografija „Procesni parametri štampe tekstilnih materijala“ najnovija je knjiga u izdanju Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Autori su dr. Nemanja Kašiković i dr. Dragoljub Novaković s Fakulteta tehničkih nauka te dr. Mladen Stančić s Tehnološkog fakulteta u Banja Luci.
Monografija je plod višegodišnjeg bavljenja autora istraživanjima tehnikama tiska na specifičnim podlogama kao što su tekstilni materijali.
Namijenjena je prije svega studentima doktorskih studija, kao i svima koji žele upotpuniti znanja o tisku na tekstilu. Autori su na njoj radili tri godine.

Metodološki, monografija je koncipirana na način da se u prvom dijelu predstavljaju teorijski pristupi od značaja za tehnike tiska na tekstilnim materijalima, sami tekstilni materijali s aspekta podloga za tisak i boje koje su u primjeni za tisak na tekstilnim materijalima. Obuhvaća teorijske osnove o tisku na tekstilu (različiti načini tiska, tekstilni materijali, boje, parametri kvalitete otiska), kao i informacije o fiziologiji odjevnih predmeta i njihovim toplinskim svojstvima.

U drugom dijelu monografije predstavljeni su rezultati istraživanja autora u razdoblju od 2010. godine pa do danas. Istraživanja su obuhvatila postojanost otisaka na tekstilnim materijalima s ispitivanjima utjecaja svjetlosti, pranja, topline i trljanja. Kako ističu autori, bit će im veliko zadovoljstvo da istraživanja prikazana u monografiji budu inspiracija za bavljenje prikazanom tematikom posebno mladim istraživačima.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content