Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vulcan FC-500VC – mali, ali ozbiljan rezač kartona u tvrtki DIT

Nedavno smo u tvrtki DIT prisustvovali prezentaciji stolnog rezača Vulcan FC-500VC namijenjenog rezanju kartona.

Iako rezač djeluje skromno u odnosu na velike plošne rezače kartona, Vulcan FC-500VC vjerojatno je jedan od najboljih uređaja ako usporedimo uložena sredstva i korisnost samog stroja. Svojim karakteristikama zadovoljit će male tiskare kojima treba brz i fleksibilan rezač, ali i veće tiskare fokusirane na proizvodnju ambalaže. One s rezačem Vulcan FC-500VC mogu ekonomično proizvoditi manje naklade ambalaže ili izrađivati uzorke prije veće proizvodnje.

Vulcan je kineski proizvođač sustava za digitalno izrezivanje u grafičkoj industriji. Ima raširenu mrežu distributivne i servisne podrške u cijeloj Europi. Dugogodišnji fokus prodaje ovih rezača na zapadna tržišta tehnološki je prilagodio proizvodnju visokim standardima. Rezači su vrlo masivno i kvalitetno izrađeni te zadovoljavaju najstrože norme.  

Povoljna cijena, velika brzina rada i prilagodljivost podlogama

U ponudi imaju dva modela. Manji rezač, model Vulcan SC-350, namijenjen je prorezivanju araka. Najčešće se koristi za izrezivanje naljepnica po konturnoj liniji. Ugrađeni ulagač araka osigurava automatski rad rezača, a kamera očitava QR kod otisnut na arku i na osnovu toga omogućuje rezanje različitih dizajna.

Model Vulcan FC-500VC namijenjen je izrezivanju kartona i drugih mekanih pločastih materijala. Glava rezača ima mogućnost prihvata dva alata. Opremljen je kamerom visoke rezolucije koja omogućuje vrlo precizno konturno izrezivanje. Prilikom pozicioniranja kamera očitava markere koji mogu biti već od 5mm veličine, a vidljivi su kameri na obojenim i na transparentnim medijima. Očitanje četiri markera traje svega 3 sekunde.
Osim za rezanje, mogu se koristiti i alati za biganje što omogućuje jednostavnu proizvodnju kutija u manjim i srednjim serijama ili za proizvodnju uzoraka. Očitavanjem QR koda, kao i kod modela Vulcan SC-350, i ovaj veći model će samostalno promijeniti dizajn reznih linija i prilagoditi ih arku koji se nalazi na radnoj površini rezača.

Posebnost rezača Vulcan FC-500VC je njegova niska cijena, velika brzina rada te velika prilagodljivost podlogama koje može izrezivati. Da je ovo jedan od kvalitetnijih rezača na tržištu govori i veći broj eminentnih tvrtki u Europi koje distribuiraju i servisiraju Vulcan rezače. U Hrvatskoj je njihov distributer tvrtka DIT. 

Za prezentaciju rada ovog rezača slobodno se javite na: [email protected]

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content