Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Web to Print

Što je web to print? Kupac ima pristup svojoj bazi i tiskani materijal naruči kada mu je on potreban i sa podacima koji je prilagodio određenom događaju. Skladište kupca postaje prostor na Vašem serveru i u potrebno vrijeme “isprinta” si potrebnu količinu materijala.

 

Pokušat ćemo predstaviti prednosti ovog načina poslovanja. Web2print ili online tiskara je softversko rješenje koje nudi ogromne prednosti u poslovanju. Osim prednosti koje dobiva kupac i sama tiskara ima velike mogućnosti racionalizacije poslovanja i stvaranja dobiti.

 

 

 

Benefiti online poslovanja

Sa strane kupca to izgleda ovako: treba Vam profesionalni tisak brošura, kataloga, promotivnih letaka ili priručnika. Pripremljeni materijal uploadate u nekom od uobičajenih formata, odredite kvalitetu papira i količinu te još upišete primatelja (ili primatelje) i način isporuke. Nakon što platite karticom, ostaje vam da na webu pratite da li je Vaš “print job” odrađen, a onda i gdje se trenutno nalazi paket u tranzitu do krajnjeg odredišta.

Napredniji softver Vam nudi i mogućnost jednostavnog dizajna- predlošci koji mogu poslužiti umjesto vlastitog dizajna. Softver se ponaša kao printerski driver i kupac nakon izrade pripreme pritiskom na print šalje radni nalog sa gotovom pripremom u Vaš pogon. Uz nalog, recimo 300 brošura, dobivate upotrebljivu grafičku pripremu u PDF-u, sa napustima, pretvorenu u CMYK, fontovi u krivuljama. Naravno, novac je već na Vašem računu. Vaš zadatak je isprintati knjigu, odraditi doradu i prema radnom nalogu zapakirati količine potrebne za dostavu. Softver automatski obavještava dostavnu službu o paketu.

 

Just in time

Ovaj engleski pojam sve češće susrećemo. Sve više kupaca  ne želi na skladištu imati zalihe proizvoda potrebnih za dulji period. Često se tu događa da se neki materijali zagube, prođe im “rok trajanja”- informacije na njima zastare. Web2print portali mogu biti personalizirani. Kupac ima pristup svojoj bazi i tiskani materijal naruči kada mu je on potreban i sa podacima koji je prilagodio određenom događaju. Skladište kupca postaje prostor na Vašem serveru i u potrebno vrijeme “isprinta” si potrebnu količinu materijala. Prednost za tiskare je racionalizacija radnih procesa. Više niste ovisni o kalkuliranju materijala potrebnog za neki posao.

Softver će sam odraditi ponudu za svaki upit, kupac dobiva ponudu u roku od nekoliko sekundi. Grafička priprema više nije Vaš problem, odrađuje ju kupac u svom naslonjaču. Ukoliko nastane kakva pogreška kod pripreme, krivica nije na Vama.

 

Cijena prelaska na Web2Print

Cijene ovakvih softverskih rješenja nisu male. Cijena boljeg softvera se kreće oko 20000€. Osim cijene softvera, pripremite se na žrtvovanje jednog radnika koji će pripremiti sve Vaše cijene koje želite ponuditi tržištu. To je zahtjevan posao, dugoročan, ali jednom kada ga odradite, u velikoj ste prednosti u odnosu na konkurenciju koja će jednog dana kaskati za Vama.

Drugi veliki problem je da Vam web2print rješenje neće samo od sebe donijeti profit. U prošlom broju smo pronašli nekoliko velikih tiskara u Hrvatskoj koje imaju web2print rješenja ali nisu sa njima izašli na tržište već ih koriste kao softver unutar tvrtke za izradu kalkulacija i ponuda prema kupcima. Najprodavaniji web2print softver LEAD PRINT samo u Njemačkoj ima preko 1000 korisnika, ali je od toga svega petstotinjak web2print shopova, ostalo poduzeća koriste za interne potrebe- uštede u organizaciji komercijalnog dijela poduzeća.

Osim kupnje softvera, pripremite se za jaku marketinšku kampanju koju ćete morati odraditi da biste privukli klijente na svoju stranicu. Što Vam vrijedi investicija u softver ako ćete dnevno imati par posjeta na stranici? Najbolji izbor je uzeti profesionalce koji će taj dio posla odraditi za Vas. Ukoliko imate stručne ljude unutar poduzeća koje možete usmjeriti u posao promocije na web-u gdje ćete i tražiti kupce, možete pokušati to odraditi i sami.

 

Kaligami – prva stepenica web2printa

Slovensko softversko rješenje nudi dobar proizvod uz minimalno ulaganje. Cijena softverskog polurješenja (nema riješen dizajn od strane kupca) je 100€ mjesečno, s tim da se morate ugovorno vezati na minimalno 12 mjeseci. Softver se ukomponira unutar Vaše web stranice. Kupcu nudi širok spektar proizvoda, materijala, dorada… Unošenjem potrebnih informacija o proizvodu (dimenzije, vrsta i kvaliteta materijala, potrebna dorada te količina), softver će sam ponuditi kupcu mogućnost uploada  grafičke pripreme te online plaćanje.

Osim web2print rješenja, ovaj softver je idealan kao pomoć unutar računovodstvenog odjela bilo koje tiskare, za izradu ponuda. Jednom kada unesete materijale, utrošak, cijenu rada za pojedini proizvod, softver će Vam u par sekundi odraditi ponudu za bilo koji posao i značajno skratiti vrijeme potrebno prilikom davanja ponuda kupcima. U današnje vrijeme to može biti značajna konkurentska prednost za poduzeće.

 

web-to-print

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content