PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

WOW efekt ili kako privući pažnju dizajnom

Primarni cilj specijalnih efekata je skrenuti pozornost na otisnuti proizvod te na informaciju koju tiskom želite prenijeti. Ponekad je kreativnost važnija od same specijalne boje ili posebne podloge. Dobar dizajn je često dovoljan da otisnuta poruka nađe put do kupca.

Ponekad nas nečiji rad pozitivno iznenadi i naša prva reakcija je „wow“, „odlično“, „super“, „predobro“… ili neki drugi sličan pridjev. Iz pridjeva wow nastao je i pojam wow efekt koji se u marketingu koristi za radove koji svojom kreativnošću, dizajnom ili izvedbom izlaze iz okvira standardnih reklama i ostaju nam u pamćenju dulje vrijeme. Često za izradu wow dizajna nisu potrebne specijalne boje ili kompleksne tehničke izvedbe. Puno promatrača wow efekt doživljava u što većoj jednostavnosti dizajna. Ipak postoje neka pravila koja možete slijediti i nadati se da će vaša reklama ili proizvod ući u skupinu wow reklama koje će promatračima ostati u sjećanju dulji niz godina

Kako napraviti dizajn koji će se istaknuti u moru reklama? U Print Magazinu broj 4/2021 pisali smo o specijalnim efektima i moći i utjecaju koji imaju na finalni prozvod. No, osim sepcijalnih efeketa, moć leži i u samom dizajnu. Zašto su veličina, vidljivost, elementi dinamike, neočekivani elementi, emocije i pozicija sastavni dio dobrog dizajna kojima ćete pažnju skrenuti baš na vaš proizvod. 
Pročitajte u online izdanju.    

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content