Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Wrapping s UV print tehnologijom

MTR Indoor Outdoor Signing, proizvođač znakova koji se nalazi u Limburgu, Nizozemska, nedavno je uložio u UCJV300-160, najnoviji UV-LED integrirani pisač velikog formata tvrtke Mimaki. Mjesec dana nakon instalacije, g. Marco Tobben, vlasnik tvrtke se pita kako su uopće do sada radili bez njega.

Nastavak “brzom” stazom

Tobben je krenuo kao vozač utrka. Vozio je na međunarodnim karting natjecanjima i na Formuli Ford u Zandvoortu, u Nizozemskoj. Preko svojih sponzorskih ugovora, koji su uključivali logotipove i druge oznake na trkaćim vozilima, postao je fasciniran sign industrijom, tako da je osnovao vlastitu tvrtku dok je još uvijek sudjelovao u natjecanjima. “Postavio sam rezač folija u garaži svojih roditelja, a narudžbe su krenule jedna za drugom”, rekao je. “Sponzori natjecanja su u potpunosti podržavali moj novi pothvat.”

Punom brzinom naprijed

S eksponencijalnim rastom tvrtke, Tobben se odlučio usredotočiti na njen daljnji razvoj umjesto na daljnja natjecanja. Tako je tvrtka MTR Indoor Outdoor Signing započela svoje poslovanje, kao tvrtka za proizvodnju vanjskih elemenata za vizualne komunikacije, prvenstveno fokusirana na automobilsku i prednju zidnu signalizaciju. Unutarnje označavanje je također rastući segment tržišta, jer se suradnja s arhitektima i dizajnerskim agencijama povećava. “Na nama je da zajedno s našim dobavljačima, upoznamo kupce s dodatnim uslugama koje im možemo ponuditi”, kaže Tobben.

Prilikom određivanja koji će pisači najbolje odgovarati rastućim potrebama njegove nove tvrtke, Tobben je posjetio izložbeni prostor Mimakija u Diemenu i bio impresioniran opsežnim portfeljem proizvoda Mimaki, uključujući pisače i rezače. “Znali smo da ćemo pozvati Mimakija i njegovog distributera Dimixa, kada budemo spremni poduzeti sljedeći korak”, rekao je. “Osjećali smo se vrlo ugodno s predstavnicima Mimakija i Dimixa, djelovali su nam pouzdano, kao i cijeli niz proizvoda, usluga i podrške, potreban s njihove strane. Dok većina naših kupaca uči o nama usmenom predajom, mi moramo biti u stanju ispuniti njihova očekivanja. Dobar posao je najbolja prodajna strategija. ”

Nepobitna kvaliteta

Cilj tvrtke MTR Indoor Outdoor Signing bio je da na tržištu budu prvi. Tobben je smatrao kako za postizanje većeg tržišnog udjela treba pronaći roll-to-roll UV pisač koji u sebi ima integrirani rezač, a nije ga mogao pronaći na tržištu. Patrick van Doorn, voditelj prodaje Mimakijevog distributera Dimixa, bio je u kontaktu s Tobbenom i bio je oduševljen kad mu je konačno mogao otkriti Mimakijevu veliku vijest o posebnom pisaču koji je Tobben tražio, pisaču UCJV300-160.

“Dok sam vjerovao da je UV-LED pisač bio najbolji za to”, priznaje Tobben, “i dalje sam imao dvojbe. Bio sam vrlo skeptičan oko fleksibilnosti UV boje na wrap folijama potrebnim za apliciranje na vozila, jer zbog krutosti UV boja ima tendenciju pucanja kod većih istezanja folije. To nije prihvatljivo kod natpisa ili wrapa automobila. Radili smo opširna testiranja, uključujući wrap na vratima, odbojnicima…, bilo je nevjerojatno. Čak smo uklanjali foliju, ponovno je zagrijavali i opet aplicirali a i tada je izgledala kao potpuno nova! To me, u kombinaciji s Mimakijevom kvalitetom ispisa, uvjerilo da krenem naprijed s nabavkom UCJV300-160 pisača”, potvrđuje g. Marco Tobben.

Sa svojim novim pisačem, tvrtka može ponuditi punu pokrivenost ispisa i ima veću fleksibilnost u pogledu vrsta materijala koji se mogu koristiti. “Za trkače automobile”, objašnjava Tobben, “sada radimo s neonskom, žutom folijom, s dodatkom bijele boje koji donosi zapanjujuće rezultate. Folija Clearview omogućuje nam stvaranje dnevnog i noćnog efekta. Mogućnosti su sve veće, što samo pojačava našu širinu poslovanja. Stvarno možemo dati mašti na volju i biti iznimno kreativni a još uvijek se oslanjamo samo na resurse unutar tvrtke. Također smo uzbuđeni zbog naše sposobnosti ispisa s tintama koje stvaraju 3D efekt a jedva smo ogrebali površinu novim poslovnim mogućnostima koje će nam taj pisač donijeti. ”

Dobro odrađen posao

Povećane mogućnosti Mimaki pisača pružaju i veće mogućnosti za osobe koje rade s pisačem. Tvrtka ulaže puno vremena i resursa za obuku i usmjeravanje mladih ljudi. Od instalacije, tvrtka MTR Indoor Outdoor Signing nije naišla na ijedan problem s Mimaki UCJV300-160 pisačem. “Uključujemo ga u večernjim satima, a sljedećeg jutra sve je odrađeno. Redovito provjeravam kontrolne kamere; ali do sada nisam morao intervenirati “, kaže zadovoljan Tobben.

Tobben zaključuje: “Naša snaga stvara jedinstvenost. Nikada ne stvaramo istu aplikaciju dva puta. Naš novi Mimaki sustav za ispis daje nam fleksibilnost da budemo kreativni kao što i želimo, a naši kupci to vole! I to je ono što nam je najvažnije. ”

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content