Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

X-Rite i Pantone ističu važnost digitalizacije za ambalažu robnih marki

X-Rite i njezina tvrtka kćer Pantone, zajedno s tvrtkama MediaBeacon, Esko i AVT objavili su dokument – bijeli papir “Digitalni model zrelosti za proizvođače ambalaže robnih marki“,  ističući razine digitalizacije unutar procesa proizvodnje ambalaže.

Naime, tvrtke proizvođači neprekidno su izložene pritisku za što bržom proizvodnjom sve većeg broja proizvoda. To ih prisiljava da procijene trenutne kapacitete i mogućnosti svojih proizvodnih procesa, uključujući radni tijek proizvodnog procesa, upravljanje bojama, digitalni tisak i označavanje. Zbog toga je sve više rukovoditelja koji usvajaju digitalne tehnologije i implementiraju digitalnu automatizaciju kako bi njegovali i razvijali ambalažu kao osnovnu djelatnost.

„Digitalni model zrelosti za ambalažu robnih marki ” definira pet razina zrelosti: Reaktivnu (ručni, offline zadaci i procesi potaknuti vanjskim pritiskom), Organizacijsku (zadaci se aktiviraju definiranim procesima, vremenskim okvirima i fizičkom kvalitetom pomoću osnovnih računalnih alata), Digitaliziranu (projekti, zadaci i procesi sve se više digitaliziraju i kompiliraju pomoću konfiguriranog hardvera i softvera), Povezanu (softver i hardver za proizvodnju ambalaže kontinuirano se integriraju s drugim poslovnim procesima) i Inteligentnu (integrirani ekosustav cjelovitih informacija o proizvodu automatski se poboljšava i sinkronizira na unutarnjim i vanjskim sučeljima).

U dokumentu je detaljno opisana svaka od pet faza, kao i 14 dimenzija koje sadrže razinu zrelosti.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content