Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xeikon CX3

Jedan od vodećih proizvođača digitalne opreme u svijetu, svima dobro poznati Xeikon predstavio je zanimljive novitete na Labelexpu.

Jedan od vodećih proizvođača digitalne opreme u svijetu, svima dobro poznati Xeikon predstavio je zanimljive novitete na Labelexpu. Prije svega to je novi top model za proizvodnju etiketa komercijalnog naziva CX3. Otprije poznat kao Cheeta (gepard) zbog svoje brzine, do sada je bio prisutan kao beta verzija na 5 lokacija, dvije u SAD, dvije u Velikoj Britaniji i jednoj u Nizozemskoj.

Nakon uspješnih početnih instalacija na Labelexpu je po prvi puta predstavljen pod novim nazivom CX3. Da je koncept uspio potvrđuje i činjenica o prodaji i predbilježbama za novi model. Proizvodnja je krenula u zadnjem kvartalu ove godine i prvi strojevi se s proizvodne trake očekuju za nekoliko tjedana. Glavne značajke novog modela su povećana brzina (30m/min) i korištenje nove generacije tonera koji se između ostaloga odlikuju ekološkom prhvatljivošću, primjenom u prehrambenoj industriji… Osim CX3 predstavljena je i tzv. ‘’fuzija’’, tehnologija uz primjenu sitotiskarske tehnologije prije samog digitalnog tiskarskog agregata i kompletne linije za doradu etiketa za koju je zaslužan dugogodišnji Xeikonov partner GM.

Od drugh novosti predstavljene su i dvije opcije srebrne boje koje su od sada dostupne za sve Xeikon modele. Uz strojeve predstavljena su i najnovija poboljšanja i moduli u sklopu X-800 Xeikonovog workflow software-a te Xeikonova CTP rješenja za flexo tisak. Naravno, cijeli je događaj s obzirom da se radi o Belgijskom proizvođaču morao biti ‘’začinjen’’ i tradicionalnim druženjem uz Belgijsko pivo kojeg nakon napornih sati rada i prezentacija na Xeikonovom štandu nije nedostajalo.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content