PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xeikon ulazi na tržište digitalnog tiska

Xeikon ulazi na tržište digitalnog tiska valovitog kartona uz boju na vodenoj bazi, a ciljno tržište uz novi digitalni uređaj SX30000 bit će im komercijalne tiskare koje trenutno koriste više elektrofotografskih uređaja.

Tvrtka, koja je u vlasništvu Flint Grupe, udružila se s kolegama iz Flint-a na razvoju svoje nove ink jet platforme Idera, kao “dugoočekivani ulazak Xeikona na tržište digitalnog tiska valovitog kartona”.

Benoit Châtelard, predsjednik digitalnih rješenja Flint Grupe i izvršni direktor tvrtke Xeikon, komentirao je: „S novom tehnologijom na bazi vode želimo donijeti visoku razinu produktivnosti i kvalitete, ali još važnije poslovni model koji odgovara potrebama ove industrije. Želimo pomoći u prelasku s konvencionalnog na digitalni tisak. Na tržište uvodimo nova rješenja za ispis “, izjavio je.

Sébastien Stabel, direktor tržišnog segmenta Xeikon za pakiranje kartona, rekao je da su na razvoj utjecale tržišne promjene, uključujući rast e-trgovine i sve veći fokus na održivost i pitanja zaštite okoliša.

“Ove promjene zahtijevaju nove načine razmišljanja, nazovimo to resetiranjem intuicije. Mislim da imamo 12-24 mjeseca da se pripremimo i barem malo razmislimo o tome “, rekao je.

Kazao je da je nova platforma Idera izgrađena od četiri komponente:

Visoko produktivan ispis baziran na single-pass tehnologiji koji omogućuje ispis na premazne i nepremazne medije brzinom od 150 m/min.

Ekonomičan trošak ispisa uz vlastitu proizvodnju boja i lakova.

Automatizacija i produktivnost koja se oslanja na integrirani ulagač i izlagač drugih proizvođača.

Digitalna transformacija potaknuta vlastitim workflow alatom X-800 i colour menadžmentom.

Potpuna Idera linija bit će instalirana u Xeikonovom tehnološkom centru Lier u rujnu, a tvrtka će pozvati sve koje se bave valovitim kartonom da dođu u Lier radi procjene i testiranja sustava.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content