Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xerox Iridesse sa šest boja donio novu razinu mogućnosti tiskari Forma

O tiskari Forma iz Brežica pisali smo prije četiri godine nakon instalacije pisača Xerox Nuvera 157 EA. Za novu posjetu zaslužna je nova instalacija, no ovoga puta još moćnije tehnologije. Naime, u tiskaru Forma stigao je Xerox Iridesse, produkcijski pisač s dodatnim jedinicama za Beyond CMYK tisak, odnosno sa šest boja.
„Pri svakoj novoj investiciji analiziram tehnologije i dvoumim se između dva, tri proizvođača, no na kraju opet u tiskaru dovezem Xerox“, kroz smijeh nam komentira gospodin Marko Jurkas, vlasnik tiskare Forma. 

Ostali ste, dakle, vjerni Xerox tehnologiji?

Da, jesmo. Svi u tiskari naviknuti smo na procese rada sa Xerox tehnologijom. Danas u pogonu imamo više Xerox pisača. Od Nuvere za crno-bijeli ispis, preko Versanta pa do najnovijeg Xerox Iridesse produkcijskog pisača. Temeljito ih poznajemo i svjesni smo kvalitete otiska koju će nam dati. Kod preuzimanja narudžbe zbog toga možemo odmah kalkulirati na koji stroj ćemo puštati koji posao kako bi kupac bio zadovoljan. Xerox se potpuno uvukao u naš radni proces. Mislim da bismo danas, deset godina nakon prvog Xeroxa, promjenom brenda poremetili cijeli proces rada u tiskari.
No, moram napomenuti da nam je i ovaj put kod odabira bila važna i odlična servisna podrška koju nam već niz godina pruža Xerox ovlašteni partner, tvrtka Uni-Biro iz Ljubljane.

Što biste izdvojili kao glavne prednosti Xerox Iridesse-a u odnosu na raniji model kojeg imate – Xerox Color Press 1000?


Ogromna je razlika između ova dva stroja. U samom CMYK ispisu Iridesse ima značajnih poboljšanja. Nama je najdraži otisak fotografija jer je dio naše proizvodnje fokusiran na tisak foto knjiga. Novi Xerox Iridesse ima odličan ispis. Rasterska točka na Iridesse-u je nevjerojatno mekana, omogućuje do sada još neviđeni tisak rasterskih prijelaza, gotovo u rangu foto pisača. Dobili smo, dakle, kvalitetu dostojnu foto pisača s tim da je cijena ispisa sa Xerox Iridesse-om znatno niža. Osim toga, za tisak možemo koristiti kartone bez specijalnih foto premaza. Ti su kartoni i znatno jeftiniji u odnosu na foto papir pa se sada možemo lakše nositi i s konkurencijom.

Iridesse ima dva skenera koji omogućuju obostrani tisak točan u stotinku milimetra. Sustav izravnavanja papira također je fantastično riješen. Kod starije serije strojeva uvijek smo, nakon prvog prolaza kod većih zasićenja, imali izobličenje papira koje je znalo uzrokovati zastoje u tisku. Novi sustav izravnavanja toliko dobro poravna papir da sada možemo bezbrižno raditi na drugim poslovima, a Iridesse sam vodi brigu o tisku. Uvijek znamo da je na hrpi otisnut točan broj papira, nema zastoja da bismo morali otvarati stroj i vaditi zaglavljene papire. Primjerice, čak tijekom tiska, kada uzmemo neki arak za kontrolu kvalitete, Iridesse otisne dodatni arak i ne može se dogoditi da neki arak nedostaje.

Koje su sve mogućnosti dobili kombinacijom dodatnih boja, uz mogućnost tiska puno više pantone boja u odnosu na klasičan CMYK te za koje ga sve poslove koriste, pročitajte u intervju objavljenom u Print Magazinu.


Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content