Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Grafički fakultet obilježio svoj Dan

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu prošlog je tjedan obilježio svoj Dan. Najstarija je to obrazovna institucija u regiji kada se radi o obrazovanju budućih grafičara, osnovana 1959. godine. Ugled je zadržala do današnjih dana, o čemu najbolje svjedoče brojke.
Do danas je na Grafičkom fakultetu studije završilo:
– 2455 grafičkih inženjera
– 1636 diplomiranih inženjera grafičke tehnologije
– 1267 sveučilišnih prvostupnika inženjera grafičke tehnologije
– 1120 magistara inženjera grafičke tehnologije
– 33 magistra znanosti iz polja grafičke tehnologije
– 92 doktora znanosti iz polja grafičke tehnologije.

Interes za studiranjem na Grafičkom fakultetu ne jenjava niti danas. Rekao je to u nedavnom intervjuu za Print Magazin prof. dr. Klaudio Pap, dekan fakulteta.

„Interes za studiranjem na Grafičkom fakultetu u Zagrebu zadnjih godina kontinuirano raste što je rezultiralo i povećanjem upisne kvote za prijediplomski studij. Dok se drugi fakulteti bore s nedostatkom upisanih studenata i velikim brojem slobodnih mjesta, Grafički fakultet može se pohvaliti s popunjenim svim mjestima u prvom upisnom roku uz veliki broj potencijalnih studenata koji prelaze prag upisa, ali se ne uspijevaju upisati na Fakultet,“ rekao je prof. dr. Pap.

Smatra da je tome tako jer Grafički fakultet stvara i stvarat će ljude koji će se moći uključiti u mnogobrojne projekte i poslove gdje se zahtjeva bilo koji vid vizualne komunikacije koje su danas multimedijalne, a ne kao prije samo tiskane. Kako nam je rekao, grafička tehnologija danas više nisu samo strojevi i tisak. Kreativnost i grafička tehnologija neraskidivi su i zapravo predstavljaju spoj umjetnosti i komunikacije.

Priznanja zaslužnima


Povodim obilježavanja Dana fakulteta, održana je i svečana sjednica. Tom su prigodom dodijeljena priznanja studentima, djelatnicima iz znanosti i obrazovanja te gospodarstvenicima koji potiču i pomažu obrazovanje i rad.

Priznanja su, između ostalog, dodijeljena sljedećim tvrtkama: Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o., Denona d.o.o., Grafik.net d.o.o., Konica Minolta – poslovna rješenja d.o.o. te časopisu Print Magazin.
Ekipa Print Magazina ovim putem zahvaljuje na priznanju te se veselimo novim suradnjama koje za cilj imaju promociju i unaprjeđenje branše.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content