Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zakoračite u svijet drugačijih naljepnica

Naljepnica može biti nositelj informacije, logotipa ili dio dizajna proizvoda. Iz tog razloga  potreban je holistički pristup koji često počinje u fazi razvoja, kada proizvod još nije dostupan.

U tvrtki Grec d.o.o., iz tog razloga, već 25 godina razvijaju rješenja za kupce koji žele jedinstven logo ili prilagođeno rješenje za svoj proizvod. “Možemo reći da ne izrađujemo obične naljepnice. Fokusiramo se na 3D naljepnice od poliuretanske smole, a posebno na 3D EDGE koje predstavljaju veliki tehnološki iskorak u mogućnosti oblikovanja površine naljepnice pravim 3D dizajnom,” kaže gosp. Miha Cankar, direktor tvrtke Grec.

U izradi je i dalje zastupljena tehnika sitotiska, koja uz gotovo prevladavajući digitalni tisak zadržava svoju važnost uglavnom u postizanju specijalnih efekata, raznih tekstura ili zaštitnih sigurnosnih elemenata. U proizvodnju etiketa sve više se integriraju napredna rješenja koja omogućuje sitotisak. Bilo da se radi o raznim vodljivim pastama, bioluminiscentnim bojama, termokromnim bojama, aktivnim tiskanim ekranima, ili o tiskanoj elektronici. U kombinaciji s digitalnim tiskom na raspolaganju su sva rješenja koja nudi današnji razvoj digitalne grafičke industrije.

I lijepe i pametne naljepnice

U posljednje vrijeme rade na razvoju pametnih naljepnica. One, osim estetske vrijednosti nude personalizirano, digitalno te funkcionalno rješenje po mjeri kupca. Obična naljepnica tako postaje “pametna” koja se aktivno integrira u moderne IOT sustave ugradnjom raznih senzora (temperatura, vlažnost, NFC) i bežičnih tehnologija. Zadržavajući pritom svoju izvornu poruku i estetsku funkciju na mjestu korištenja.

Ističe, kako su i materijali na kojima se tiska također važni. “Budući da se ne radi o puno formatnih proizvoda, možemo si priuštiti korištenje najboljih podloga. One svojom kvalitetom omogućuju nesmetane proizvodne procese, manje otpada, vrhunsku točnost tiska te najbolje moguće prianjanje ljepila i postizanje točnih vrijednosti boja. Doradom naljepnica u 3D i 3D EDGE tehnologiji i korištenjem vrhunskih materijala, životni vijek naljepnica se praktički produljuje barem jednom u usporedbi s normalno tiskanom naljepnicom na istoj podlozi,” ističe gosp. Cankar

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content