Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Započinje 3. tečaj za operatere digitalnih tiskarskih strojeva

Na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prošle godine održana su dva tečaja za operatere digitalnih tiskarskih strojeva koji rade po principu elektrofotografije i ink jet-a.  

Treći po redu i prvi ovogodišnji tečaj izvodit će se od 27. 2. (ponedjeljak) do 3. 3. (petak) na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Getaldićeva 2. Tečaj će se održavati isključivo u poslijepodnevnim terminima, od 14h do cca 18h.

Cijena tečaja iznosi 530,00€ po osobi uz mogućnost ostvarivanja popusta od 10% za tvrtke članice Udruge FESPA Hrvatska. Zainteresirani polaznici ne trebaju posjedovati nikakvo predznanje.
Za petodnevni tečaj prijavljuju se isključivo e-mailom na adresu: [email protected] do 17. 2. 2023.

Što će sve biti obuhvaćeno u pet dana nastave?

Prvi dan

Prvi radni dan bit će obrađen postupak elektrofotografije s praškastim tonerima, nakon čega slijede vježbe pripreme dokumenata za tisak. Ovdje se ne radi o uređivanju dokumenata u DTP aplikacijama, nego samo digitalna montaža tipičnih grafičkih proizvoda (plakata, obostrano otisnutih letaka, kataloga arak u arak i brošura otisnutih u opciji cut and go) u aplikaciji Preps, verzije 9.0. U Adobe Ilustratoru i Acrobatu polaznici će pripremiti datoteke za otiskivanje na UV LED ink jet-u koji posjeduje die cut opciju, tisak s lakom, tisak pokrivne bijele te tisak varijabilnih podataka u RIP-u Roland WersaWorks.

Drugi dan

Teoretski se obrađuje konstrukcija stroja Konica Minolta AcurioPress 3070 te karakteristike papira za elektrofotografski tisak. Prezentira se i RIP AcurioPro Print Manager te njegove mogućnosti. U sklopu praktične nastave izvodi se postupak izrade papirnog profila te podešavanje ulagačih ladica, izlaznog puta te grafičke dorade, ovlaživača papira i uređaja za uvez žicom. Također se obrađuje procedura digitalizacije analognih papirnih dokumenata (skeniranje) te rutine umnažanje papirnih dokumenata fotokopiranjem ili iz vanjskih USB uređaja.

Treći i četvrti dan

Treći dan namijenjen je ink jet tehnologiji. U teoretskom dijelu bit će obrađen princip otiskivanja i rad piezo ink jet glave, tipovi ink jet boja, mehanizmi sušenja te interakcija boje i tiskovne podloge. U praktičnom dijelu radit će se podešavanje transporta tiskovne podloge (rola – rola, rola – arak i arak u arak) te otiskivanje u opciji print + die cut. Četvrti dan se obrađuje UV LED konstrukcija i sastavni dijelovi Roland pisača. Definiraju se mogućnosti Verswork RIP-a i mogućnosti njegova podešavanja. U praktičnom dijelu nastavlja se otiskivanje ink jet aplikacija te paralelno otiskivanje zadataka na Konica Minolti.

Peti dan – završni ispit

Zadnji dan rezerviran je za vrednovanje znanja. Svaki polaznik dobit će dvije zadane grafičke aplikacije i treba ih realizirati na obje tehnologije. Položeni ispit je točno otisnuti grafički proizvod. U suglasnosti s dekanom Grafičkog fakulteta, polaznik će dobiti i potpisani certifikat.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content