PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zašto je laserski rezač MOTIONCUTTER® privukao pažnju grafičara?

Znate li kako izgledaju različiti proizvodi i aplikacije nakon što izađu iz digitalnog laserskog rezača MOTIONCUTTER®? Prilika za vidjeti ih bila je u sklopu online MOTIONCUTTER® Adria premijere održane u četvrtak, 25. 11. Event je organizirala tvrtka Konica Minolta koja je ujedno i ovlašteni partner MOTIONCUTTER® sustava i za područje Adria regije.
Svi sudionici uključili su se putem linka izravno u Mühlacker u Njemačkoj, gdje se nalazi glavni MOTIONCUTTER® centar. Vrlo inspirativnu prezentaciju vodio je gosp. Jörg Scheffler, vlasnik i direktor tvrtke The MediaHaus® koja proizvodi MOTIONCUTTER®. Ako je suditi po broju pitanja nakon prezentacije, pokazane aplikacije i potencijal rezača itekako je prepoznat.

Osim proizvoda i samih radnji koje MOTIONCUTTER® odrađuje, zahvaljujući dvjema dodatnim kamerama sudionici su, gotovo kao da su uživo, imali mogućnosti vidjeti i neke najvažnije dijelove sustava.
Digitalni laserski rezač MOTIONCUTTER® koristi CO2 laserske lampe snage 450W, čije je trajanje otprilike 20 000 radnih sati. Cijeli sustav pokreće MOTIONCUTTER® App kojom se vrlo jednostavno i intuitivno može upravljati i putem mobitela.

Svestran, brz i precizan

MOTIONCUTTER® savršeno se slaže sa svakom digitalnom tehnologijom, a prema njegovu mišljenju to je must have za svakoga tko se bavi web-to-print poslom.
Radi se o high end digitalnoj laserskoj tehnologiji koja omogućava rezanje, graviranje, biganje, perforiranje, mikroperforiranje, urezivanje bilo kojeg oblika. Također, što je danas vrlo važno, sve to personalizirano i u jednom prolazu za svaki pojedinačni arak koji se dodaje putem vakuumskog ulagača.

Također, kako je istaknuo gosp. Scheffler, to je jedini sustav koji ima izravnu mogućnost odvajanja gotovog proizvoda i otpada. Kao medij za tisak, uz široki spektar papira različitih gramatura, moguće je koristiti i druge medije kao što su drvo, staklo, plastika, tekstil, itd.
Nudi jedan od najvećih raspona debljine materijala za doradu – od 54 g/m2 do 150 mm visine, dok je radna površina širine do 512mm i duljine do 4 000mm. Veliki uvlakač tu je za medije dimenzija A4 do 530 x 750mm.
Namijenjen je različitim aplikacijama, poput direktnog mailinga, čestitki, različitih vrsta ambalaže, naljepnica, etiketa, omota knjiga…

Koliko su točne i precizne laserske glave pokazao je na primjeru 16-bitne slike u sivim tonovima gdje je svaki piksel pogođen laserskom zrakom. Natpis na drvenoj kutiji ugraviran je za manje od jedne sekunde. To je stvarno zadivljujuće i otvara potencijal za brojne marketinške akcije, a kreativnost je jedina granica. 
Različite načine rada (static, start-stop i motion) i mogućnosti sustava gosp. Scheffler pokazao je kroz primjer direktnog mailinga, naslovnice rokovnika i samog knjižnog bloka rokovnika, kiss-cut pet različitih dizajna etiketa te ambalaže različitih veličina.

„Laserski rezač MOTIONCUTTER® karakterizira velika razina automatizacije, do to mjere da se radi o sustavu koji se  gotovo sam pokreće. Sve pokazano samo je mali dio onoga što se može, no nadam se da ste dobili  ideje kako oplemeniti tisak i otvoriti si nove poslovne mogućnosti“, zaključio je gosp. Scheffler.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content