Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zašto je Mimaki TS55-1800 (r)evolucionaran?

“Tržište tiska na tekstil je prilično tradicionalno. Na primjer, samo 4% proizvođača trenutno koristi digitalne pisače. Razlozi za to su različiti, od korištenja dosadašnjih, dobro poznatih metoda proizvodnje do straha od velikih ulaganja. Mimaki to želi promijeniti s novim TS55-1800, vrhunskim digitalnim pisačem za tekstil, koji koristi sublimacijski papir za prijenos topline. To je rješenje posebno dizajnirano za tržište malih i srednjih naklada s jedinstvenim omjerom cijene i kvalitete.”, rekao je gosp. Bert Benckhuysen, viši menadžer u tvrtki Mimaki EMEA

“Radim u grafičkoj industriji već desetljećima i volim sve nove tehničke uređaje, ali još uvijek moram priznati da također volim tradicionalne analogne tehnike ispisa. Baš kao što vas stara parna lokomotiva čini svjesnima povijesti i tehnološkog napretka vlakova, tako i tehnologije digitalnog tiska ubrzavaju moje srce. No, naposljetku, moramo napredovati, uključujući i tiskarsku djelatnost; budućnost tiska je bez sumnje digitalna. Dobra vijest je da je Mimaki sada uspio predstaviti industrijska rješenja za digitalni tisak tekstila na dohvat malih i srednjih poduzeća. To je doista revolucija, zahvaljujući evolucijskom procesu kontinuirane inovacije u Mimakiju.”

Mimaki_TS55-1800_revolucionarni_Print_Magazin

Visoka gustoća boje i brzina

Tekstilna i odjevna industrija izuzetno su dinamične i zahtijevaju proizvodnju u većim količinama. Ove velike količine su izvedive kada se koriste tradicionalne tehnike tiska, ali kvaliteta tada može zaostajati. Digitalni tisak je odličan način za poboljšanje kvalitete već godinama. Međutim, za postizanje tržišne kvalitete ispisa pri visokoj brzini proizvodnje potrebna je visoka razina ulaganja, što znači da si to mogu priuštiti samo veliki igrači u industriji. Mimaki je prepoznao jaz na tržištu i odlučio je razviti novi sublimacijski pisač, dizajniran posebno za tržište početne i srednje razine proizvodnje. TS55-1800 je vrlo pristupačan pisač koji, za razliku od svih usporedivih proizvoda u ovom segmentu, zadovoljava zahtjeve visoke kvalitete i gustoće boje pri većim brzinama ispisa koje zahtijeva tržište. Ispisuje se u rezoluciji 480 × 600 dpi-a, a istovremeno se zadržavaju živopisne boje ispisom u jednom prolazu od 140 m² na sat. Osim toga, za model TS55-1800, Mimaki je također ugradio svoju jedinstvenu tehnologiju MAPS (Mimaki Advanced Pass System) u način ispisa s dva prolaza.

Mimaki_tekstilni_pisac_Print_Magazin

Mini Jumbo Roll

Kako bi tvrtkama ponudili što veću fleksibilnost, Mimaki nudi mogućnost korištenja ovog uzbudljivog novog pisača s novom mini Jumbo Roll jedinicom. To olakšava kontinuirano ispisivanje s 2.500 metara transfernog papira. Manje tiskare mogu koristiti ovaj stroj za povećanje opsega proizvodnje, ali to nije sve. Zamjenom njihovih valjaka za ploter od 150 do 200 metara s Mini Jumbo rolama, također mogu i uštedjeti više od 20% na troškovima papira i povećati proizvodne kapacitete, budući da nije potrebno zamijeniti male valjke. Mimaki tvrtkama još više olakšava prijelaz na digitalni tisak, prvi put isporučujući tiskane medije s TS55-1800 pisačem kao paket aranžmanom u obliku prijenosnog papira Mimaki Vision Jet-X. Pisač ima 10-litarski sustav boje koji drastično smanjuje cijenu otiska po m2!

S dvije dodatne jedinstvene karakteristike, jedinicom za provjeru mlaznica Nozzle Check Unit (NCU) i jedinicom za oporavak mlaznica Nozzle Recovery System (NRS), koji su već dostupni u dvostrukom prolazu, Mimaki omogućuje da se proizvodnja može odvijati bez ikakvih problema i bez potrebe za ljudskom intervencijom tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Jedinica za provjeru mlaznice automatski provjerava mlaznice i po potrebi ih čisti, a NRS zamjenjuje neispravne mlaznice i time omogućuje neprekidan rad.

Iz Mimakija preporučuju TS55-1800, revolucionarni pisač, za svakoga tko je zainteresiran za sudjelovanje na ovom unosnom tržištu te za one koji traže načine za pojednostavljenje postojeće proizvodnje. Stručnjaci za tekstil mogu drastično smanjiti operativne troškove s ovim pisačem, značajno povećati obujam proizvodnje i barem udvostručiti godišnju dobit. Pisač je također i pristupačna ulazna točka za one koji upravo ulaze na tržište. U Mimakiju kažu kako je ovaj uređaj stvarno revolucionaran te vjeruju da će pomoći mnogim tvrtkama u rastu digitalnog tiska tekstila ili onima koji tek ulaze u digitalni svijet.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content