Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zašto posjetiti FESPA-u u Istanbulu?

FESPA Eurasia otvara svoja vrata od 6.-9.12.2018. godine u IFM Exhibition Centru, Istanbul.
Ink jet tisak na tekstil – uspon digitalnog tiska

Prema FESPA-inom istraživanju 2018. godine, aplikacije za ispis na tekstil i dalje nude smisleni potencijal rasta za mnoge tiskare. Istraživanje je pokazalo da 39% grafičkih proizvođača traži mogućnost tiska na tekstil, kada se odlučuju na neko ulaganje. Istraživanjem je također utvrđeno da se trenutačno digitalni tisak na tekstil razvija sporije nego u drugim segmentima, a proizvodnjom još uvijek dominiraju analogni procesi. Međutim, među tiskarama s naglaskom na tekstil, 56% je napravilo digitalne investicije, a 19% ih planira u naredne dvije godine. To predstavlja uzbudljivu tržišnu priliku za pružatelje usluga ispisa.

Prema istraživanju tvrtke Smithers Pira koje je naručila FESPA za istraživanje ključnih trendova koji oblikuju ovaj sektor, vrijednost digitalno tiskane tekstilne industrije će se skoro učetverostručiti između 2012. i 2021. godine, te će do kraja devetogodišnjeg razdoblja dosegnuti 2,46 milijardi dolara.

Nove mogućnosti

Povećanje digitalnog tekstilnog tiska može se promatrati kao odgovor na potražnju ključnih segmenata: odjeća, tekstil za kućanstvo, displey segment i signage te tehnički tekstil. Godine 2016. odjeća je predstavljala najveći segment po volumenu (50,5%), nakon čega su slijedili displejevi, signage, kućanski i tehnički tekstil. To je u korelaciji s rezultatima iz našeg istraživanja FESPA 2018, koji su pokazali da odjevni predmeti dominiraju u svim poslovanjima vezanim uz tekstil, sportsku odjeću, kućni tekstil te tekstil za brzu modnu industriju i da je tekstil na ljestvici vodećih aplikacija za rast.

Modni predmeti s otiskom – odjeća za uspjeh

U pogledu volumena i vrijednosti, odjeća je i dalje najveći segment za digitalno tiskani tekstil, s globalnim tržištem od 770 milijuna dolara, a 2016. godine otisnuto je 440 milijuna četvornih metara tkanine. Sportska odjeća je najisplativiji pod-segment tržišta – što odgovara udjelu od 27,6% u 2016. godini (213 milijuna dolara), a to se može pripisati popularnosti materijala na bazi poliestera.

Ulaganje u vrhunsku digitalnu opremu za tisak omogućava modnim ciklusima da se ubrzaju, isporučujući foto realistične slike i ugovorene detalje na odjeći. Brzi preokret na digitalnim prešama znači kraće vrijeme isporuke. To omogućava prodavačima brzu ponovnu narudžbu, što rezultira smanjenim troškovima skladištenja i manjim rizikom od gubitka zbog neprodanih zaliha. Brzina je ključni prioritet u tekstilu. Istraživanje FESPA-e pokazalo je da je brža proizvodnja pokretač ulaganja za 69% tekstilnih tvrtki.

Što slijedi?

Ovo je uzbudljivo vrijeme za digitalni tekstilni tisak. Davatelji tekstilnih usluga vide kako se njihova tržišta paralelno šire s industrijskim promjenama koje favoriziraju digitalni tisak. To se podudara s rastućom spremnošću za prihvaćanje novih poslovnih modela.

Međutim, unatoč brzom rastu, još uvijek postoji prostor za širenje u proizvodnji tkanine, što podržavaju trendovi potrošača, uključujući evoluciju brze mode i online narudžbi. Za proizvodnju većih naklada, nove, brže roll-to-roll platforme omogućit će ink jetu da preuzme dio sitotiska.

Bit će zanimljivo vidjeti koje će inovacije dobavljači donijeti sljedećeg mjeseca na FESPA-u Eurasia 2018.

Svi zainteresirani za tekstilni tisak moći će prisustvovati prvom eventu Print Make Wear Istanbul. Nakon uspješnog lansiranja na FESPA Global Print Expo 2018, predstavit će se sve faze u procesu proizvodnje odjeće, od dizajna do gotovog odijela.

Print Make Wear Istanbul će istaknuti digitalne tehnologije i tehnologije sitotiska, uključujući najnoviji dizajn i workflow softver, izravni tisak na tekstil te sitotisak uživo, automatski i ručni, koji ilustriraju specijalne efekte.

 

Za više informacija i registraciju posjetite stranicu  www.fespaeurasia.com

Za besplatnu ulaznicu na sajam možete koristiti sljedeći kod: EURM802

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content