Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Završena Decora Print – dobar posao u Splitu!

U subotu, 3. 3. u Splitu je završena Decora Print – prvi regionalni sajam posvećen dekorativnom i promotivnom tisku te tisku t-shirta i suvenira, a koji se u organizaciji Print Magazina od 28. 2. do 3. 3. održavao u Spaladium areni u sklopu ovogodišnjeg sajma Gast.

Na otprilike 600m2 u Spaladium Areni, svoju ponudu i rješenja predstavili su: Fortuna Digital, Epson, Pako, Graphic Center, Eurocop, Europapier, Linea, Tuplex, Igepa plana, Klio, Grafika Plus, Zona Tri, Ibis Alpha, Terramedia, Skripta tisak, Studio za tisak Kartular, Og grafika, Falk&Ross i Screen Z.

Sajam je tijekom 4 dana posjetilo više od 500 posjetitelja iz grafičke branše iz svih zemalja regije.

Cijelo događanje održano je pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge sitotiskara i FESPA-e.

Bogata ponuda raznolikih rješenja

S obzirom na to da danas gotovo da nema materijala na koji se ne može otiskivati, mogućnosti dekorativnih aplikacija, koje u ovom segmentu posebice pruža digitalni tisak, beskonačne su.  Dekorativni tisak područje je koje otvara nove mogućnosti, posebice hotelijersko-turističkom i HoReCa sektoru, u što su se mogli uvjeriti svi posjetitelji.

Pokazana rješenja 19 tvrtki izlagača bila su raznolika te je svatko tko ima potrebu za bilo kakvom grafičkom uslugom i rješenjem, na Decora Printu mogao pronaći traženo.

Bilo je tu pisača namijenjenih za tisak na krute materijale poput plastičnih podloga, stakla, keramike, gipsa, drva, metala, t-shirt pisača najnovije tehnologije, rješenja za sublimacijski tisak, tisak tapeta i sign segment, termopreša, rezača za folije i laserskih rezača, cijeli niz kreativnih rješenja za tisak promo materijala, a mogla se vidjeti i najnovija ponuda t-shirt kolekcije, ali i drugog tekstila.

Uglavnom, prvi dojmovi i izlagača i posjetitelja i više su nego pozitivni.  Kvalitetnih upita je, prema riječima sudionika, bilo puno, što je samo pokazatelj važnosti sinergijskog djelovanja različitih, a opet tako povezanih industrija.

Informativna i zanimljiva predavanja

Uz izložbeni dio, u petak, 2. 3. u sklopu sajma je održan kratki stručno-edukacijski program u sklopu kojeg su stručnjaci iz područja grafičkih tehnologija, dizajna, brendinga i tekstila kroz informativna i zanimljiva predavanja i primjere prezentirali aktualne teme iz različitih područja grafičke i s njom povezanih industrija. Ovim putem još jednom zahvaljujemo predavačima: Snježani Šepić iz S. Touch Design studija iz Splita, Draganu Radošu iz Studia 9 iz Splita, Ireni Lešković iz Dalmacijavina Split te dr. sc. Martinii Iri Glogar i dr. sc. Ani Sutlović s  Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u fotogaleriji, a detaljniji izvještaj bit će objavljen u novom broju Print Magazina koji izlazi početkom travnja.
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content