Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Završio štrajk finskih proizvođača papira – vraća li se industrija u normalu?

U petak poslijepodne (22.04.), UPM i finski sindikat papirologa Paperiliitto objavili su da je sporazum konačno postignut. Štrajk koji je započeo 01.01. trajao je gotovo četiri mjeseca. Ovo je bila najduža industrijska akcija te vrste u Finskoj. Oko 2.100 radnika bilo je u štrajku.

Čelnici tiskarske industrije većinom su s olakšanjem odgovorili na tu vijest. Iako, upozoravaju da su i dalje ostala pitanja koliko će vremena trebati da se zalihe obnove.

Što se tiče ponovnog pokretanja pogona, glasnogovornik UPM-a rekao je da su se radnici vratili na posao tijekom vikenda. Vrijeme rada varira od pogona do pogona, a detaljan raspored ne može se znati, pogotovo kad strojevi i procesi stoje već mjesecima.

UPM je također pisao kupcima objašnjavajući kako će započeti nastavak isporuka. Kod integriranih tvornica celuloze pogoni se moraju prvo pokrenuti, što može potrajati nekoliko dana. No, početak rada mogao bi se i produžiti ako se utvrdi da se moraju promijeniti i tekstili na strojevima za proizvodnju papira.

Reakcije industrije

Čelni ljudi industrije izrazili su olakšanje što je višemjesečni štrajk u UPM-ovim finskim tvornicama završio. Ipak, ostaje zabrinutost oko toga koliko će vremena trebati da se zalihe papira i etiketa normaliziraju.

“Iako smo uspjeli zadržati većinu naših kupaca zadovoljnima, postojala su određena područja koja su jednostavno bila nemoguća. Primjerice, određeni proizvodi s etiketama. Drago nam je da je zdrav razum pobijedio i da je spor riješen, no svi moramo shvatiti da će trebati neko vrijeme prije nego što se normalna usluga nastavi”, neki su od komentara predstavnika industrije.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content