Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Završna faza projekta “Unapređenje i provedba stručne prakse u grafičkoj tehnologiji”

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu trenutno je u finalnim danima projekta “Unapređenje i provedba stručne prakse u grafičkoj tehnologiji” koji je financirala EU. Završna konferencija projekta, koji službeno traje od 9. 3. 2020. do 9. 3. 2023. , održana je u utorak, 28. 2. u konferencijskim prostorima hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Naime, Grafički fakultet 2020. godine dobio je mogućnost sudjelovanja u ovom projektu koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Vrijednost projekta iznosila je 3.447.040,78 HRK, odnosno 457.500,93 EUR.

Fokus projekta bio je poboljšati provedbu stručne prakse kod studenata. Uvidjeli su tu potrebu jer se pokazalo da studenti obavljaju stručnu praksu isključivo u ofsetnim tiskarama, a tržište sve više traži znanja iz područja digitalnog tiska.

Na početku su odredili 5 glavnih ciljeva projekta i financiranja, od kojih su danas svi ispunjeni.

  1. 100 studenata u projektu koji koriste usluge Centra za razvoj karijera
  2. Osnutak Centra za karijere koji će biti funkcionalan po završetku projekta
  3. 120 sudionika u projektu s predtercijarnim obrazovanjem
  4. 50 sudionika u projektu s tercijarnim obrazovanjem
  5. 60 studenata koji su sudjelovali u programima pripravništva učenja uz radno iskustvo.

Grafički fakultet ovim je projektom obnovio i svoju fakultetsku opremu. Tako se na popisu našlo svega, od multimedijske opreme, doradnih strojeva, 3D printer, dron, televizori, fotoaparati, objektivi i mnoga druga oprema.
Osim toga, tokom projekta proveli su 12 radionica na kojima je sudjelovalo ukupno oko 500 sudionika.

Što je novo u provedbi stručne prakse?

Grafički fakultet je do danas uspio napraviti regionalnu bazu od 100-tinjak različitih poslodavaca kod kojih njihovi studenti mogu odrađivati svoju stručnu praksu. I sami su svjesni važnosti prakse za studente i benefita koje donosi pri zapošljavanju i ustrajni su u odluci da i po završetku projekta ulažu u praktična znanja svojih studenata. U budućnosti se nadaju proširenju baze poslodavaca kako bi studenti imali još raznolikiju ponudu za obavljanje prakse.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content