Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Zelena inicijativa – prelazak s plastike na karton

Strašni prizori plastike u našim oceanima pokazuju posljedice zagađenja našeg ekosustava. Nažalost, nema naznaka da će se dogoditi pozitivna promjena. Ne treba gubiti nadu! Postoji jasno rješenje. Zašto se ne prebacimo s plastike na karton?

Ambalaža od kartona tvrtke Garthwest proizvedena je iz visoko održivog, recikliranog i biorazgradivog prirodnog materijala: papira.  Tvrtka Garthwest inicijativno se zalaže za održivost, recikliranje i, općenito, pozitivan utjecaj na okoliš. Smanjili su emisiju ugljika na impresivnih 85.005 kg godišnje instalacijom solarnog fotonaponskog sustava od 162,5 kW i mnogobrojnim aktivnostima recikliranja. Nadalje, kartonski otpad proizveden u tvrtki jamči ponovno korištenje – kako bi se osigurala održivost unutar lanca opskrbe papira.

Od sredine 1970-ih počinje masovni prelazak s papira na kartonsku ambalažu i to uglavnom zbog povoljnije cijene, dok se utjecaj na okoliš zanemario (unatoč činjenici kako korištenje papira za ambalažu nudi bezbroj prednosti utjecaja na okoliš).

Sada je krajnje vrijeme da se posvetimo oceanima i damo im priliku da se oporave od invazije toksina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content