PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Tvrtke koje upotrebljavaju Ai i IoT napreduju više od svojih konkurenata

Poslednje istraživanje IDC-a i SAS-a, AIoT – How IoT Leaders are Breaking Away, otkriva da je najvažniji pokazatelj u ostvarivanju vrednosti sistema organizacije Internet of Things (IoT) zapravo višestruka upotreba veštačke inteligencije (AI). Devedeset posto ispitanih koji su upotrebljavali AI u svojim IoT-operacijama primetili su daleko veću efikasnost i profitabilnost od očekivane. Istraživanje je takođe pokazalo, da su organizacije koje upotrebljavaju IoT s AI-jem daleko konkurentnije od kompanija koje upotrebljavaju samo IoT – kad je reč o poslovnim pokazateljima kao što su produktivnost zaposlenih, inovacije i troškovi poslovanja.

AIoT je definisan kao donošenje odluka uz pomoć AI-tehnologija u kombinaciji sa povezanim IoT-senzorom, podacima sistema ili podacima o proizvodu. AI-tehnologije uključuju duboko učenje, mašinsko učenje, NLP, prepoznavanje glasa i analizu slike.

Menadžeri očekuju porast prihoda uz AIoT

U istraživanju koje su proveli SAS, Deloitte i Intel s istraživanjem i analizama IDC-a, intervjuisano je 450 menadžera iz celog sveta o upotrebi IoT- i AI-tehnologija. Ključni nalazi uključuju: 

• 68% kompanija u svakodnevnim operativnim odlukama oslanja se na IoT-podatke pomoću tabela i drugih tehnologija koje ne podrazumevaju veštačku inteligenciju. Samo 12% ispitanika upotrebljava IoT za planiranje, ali kad se veštačka inteligencija pojavi – broj ispitanika koji upotrebljavaju podatke za svakodnevno planiranje, povećava se na 31%.

• 34% ispitanika reklo je da je povećanje prihoda glavni cilj za upotrebu AIoT-a. Nakon toga slede poboljšanja u inovacijskim mogućnostima (17,5%), ponuda novih digitalnih usluga klijentima (14,3%) i smanjenje operativnih troškova (11,1%).

• Kompanije koje su razvile AIoT-sposobnosti beleže bolje rezultate u ostvarivanju najvažnijih ciljeva organizacije, uključujući mogućnost ubrzanja poslovanja, uvođenja novih digitalnih usluga, poboljšanja produktivnosti zaposlenih i smanjenja troškova.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content