PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Uvedene nadoknade za solventne boje i premaze

Kao rezultat pandemije korona virusa, vodeći proizvođači su za dve vrste boja i premaza bili primorani da uvedu nadoknade. Pandemija je uticala na dostupnost solvenata i na cene, jer su sirovine preusmerene na proizvodnju sredstava za dezinfekciju i farmaceutske proizvode.

Flint Group je uvela nadoknadu za sve premaze i boje na bazi solventa, a to se odnosi na sve porudžbine nakon 1. 4. 2020.

„Pogoršanje globalne situacije uzrokovane virusom COVID-19 imalo je značajan uticaj na naše poslovanje, ali ipak nastavljamo sa proizvodnjom uprkos velikim prekidima u lancu snabdevanja. Međutim, ovaj rezultat nam je prouzrokovao značajne troškove koje smo do sada sami snosili”, rekao je Kim Melander, potpredsednik kompanije Flint i generalni direktor Packaging Inks Europe.

I u kompaniji Siegwerk su takođe uveli dodatne nadoknade za sve boje i lakove na bazi solventa za EMEA regiju, koje su stupile na snagu od 1. 4. 2020.

U Siegwerku ističu da su naporno radili kako bi osigurali redovno snabdevanje sirovinama, ali da nije bilo moguće izbeći povećanje cena bez povećanog rizika prekida isporuke.

Uvođenje nadoknada, odnosno povećanje cena prati i Sun Chemical, a British Coatings Federation upozorava vladu na izazove sa kojima se suočavaju proizvođači boja i premaza jer je dostupnost solvenata ograničena.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content