PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Xeikon ulazi na tržište digitalne štampe

Xeikon ulazi na tržište digitalne štampe valovitog kartona uz boju na vodenoj bazi, a ciljno tržište uz novi digitalni uređaj SX30000 biće im komercijalne štamparije koje trenutno koriste više elektrofotografskih uređaja.

Kompanija koja je u vlasništvu Flint Grupe, udružila se s kolegama iz Flint-a na razvoju svoje nove ink jet platforme Idera, kao „dugoočekivani ulazak kompanije Xeikon na tržište digitalne štampe valovitog kartona”.

Benoit Châtelard, predsednik digitalnih rešenja Flint Grupe i izvršni direktor kompanije Xeikon, prokomentarisao je: „Sa novom tehnologijom na bazi vode želimo doneti visoki nivo produktivnosti i kvaliteta, ali još važnije poslovni model koji odgovara potrebama ove industrije. Želimo da pomognemo u prelasku s konvencionalne na digitalnu štampu. Na tržište uvodimo nova rešenja za štampu“, izjavio je.

Sébastien Stabel, direktor tržišnog segmenta Xeikon za pakovanje kartona, rekao je da su na razvoj uticale tržišne promene, uključujući rast e-trgovine i sve veći fokus na održivost i pitanja zaštite okoline.

„Ove promene zahtevaju nove načine razmišljanja, nazovimo to resetovanjem intuicije. Mislim da imamo 12-24 meseca da se pripremimo i barem malo razmislimo o tome “, rekao je.

Kazao je da je nova platforma Idera izgrađena od četiri komponente:

Visoko produktivna štampa bazirana na single-pass tehnologiji koja omogućava štampu na premazne i nepremazne medije brzinom od 150 m/min.

Ekonomičan trošak štampe uz sopstvenu proizvodnju boja i lakova.

Automatizacija i produktivnost koja se oslanja na integrisani ulagač i izlagač drugih proizvođača.

Digitalna transformacija podstaknuta sopstvenim workflow alatom X-800 i kolor menadžmentom.

Potpuna Idera linija biće instalirana u Xeikonovom tehnološkom centru Lier u septembru, a kompanija će pozvati sve koje se bave valovitim kartonom da dođu u Lier radi procene i testiranja sistema.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content