PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI




Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Analiza budućnosti: jeste li spremni za nadolazeći procvat?

Donosimo Vam zanimljiv komentar / blog gosp. Eef de Riddera, potpredsednika Graphic Communications Group u kompaniji Ricoh Europe u vezi sa informacijama iznešenim na nedavnom Svetskom ekonomskom forumu.

Izvršni direktor kompanije Barclays, Jes Staley, uporedio je trenutnu povećanu potražnju u globalnoj ekonomiji sa krajem pandemije gripa 1918. i kasnijim “bučnim 20-ima”.

“Kad pogledamo bilans JPMorgan-a ili Barclays-a, postoji samo ogromna nakupljena kupovna moć. Potrošači smanjuju svoje zaduživanje i povećavaju svoje depozite, a male kompanije rade istu stvar,” prokomentarisao je.

Bihevioralni ekonomista Roger Martin-Fagg, koji kombinuje uvid u finansijski i politički svet sa strategijom upravljanja takođe predviđa da je procvat na putu. Veruje da smo na vrhuncu poslovnog uspona kao posledice teških vremena koja podstiču inovacije.

Nedavno je na podcast-u FuturePrint rekao da će doći do digitalne revolucije koja će uticati na sve nas. Veruje da se trenutno koristi samo 10% digitalnog potencijala, a 90% još uvek treba oblikovati. To otvara prilike. Istovremeno je Covid-19 ubrzao inovacije. Nužnost je majka izuma koja podstiče sveže ideje, načine rada i operativna prilagođavanja. To je posebno slučaj s manjim kompanijama i očekuje se da će veliki deo toga postati trajan.

Prokomentarisao je: „Da sam pre dve godine rekao da će velike kompanije uvoditi politike hibridnog rada gde osoblje može da odabere koja će tri od pet dana raditi kod kuće, verovatno biste rekli da sam lud. Moramo imati ljude u kancelariji ili oni nisu produktivni. Sada znamo da je rad kod kuće produktivniji jer se manje vremena gubi na aparat za kavu. Covid je bio ogroman katalizator promena. Ta će se brzina promene nastaviti,” rekao je g. Fagg,

Ipak, upozorio je da bi u poslovima trebalo razmotriti kako da se najbolje  upravlja procvatom i da se čuva preterane trgovine, nestajanja obrtnog kapitala i prebrzog rasta. Iako je potencijalno dobro kad neko zatraži nešto, ako ne plati na vreme ili podizvođač ne može da isporuči, to može vrlo lako da našteti. Rast je sjajan, ali ako je prebrz može biti destruktivan.

Takođe je sugerisao da će u naredne dve godine najbolja stvar biti ljudi pa je važno ulagati u osoblje.

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.



Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content