PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

AccurioJet KM-1 – švicarski nožić tiskarske tehnologije

Imati digitalni stroj koji u sebi objedinjuje kvalitetu i fleksibilnost ofsetnog tiska s prednostima koje u pogledu malih naklada, varijabilnog ispisa i potrebne pripreme pruža digitalni tisak i sve to, uz naravno prihvatljivu cijenu, san je svakog tiskara.

Konica Minolta tu je ideju odlično identificirala i na tržište lansirala AccurioJet KM-1 –  UV ink jet produkcijski stroj koji donosi pravu revoluciju u okruženje komercijalnog tiska. Stroj je kao prototip predstavljen na drupi 2012, a već za drupu 2016. dorađen je do najsitnijih detalja.

I dok ofsetni tisak i dalje ostaje mjerilo u pogledu kvalitete, AccurioJet KM-1 pruža odličnu mogućnost premošćivanja jaza između digitalnog i ofsetnog tiska te time komercijalnim tiskarama otvara nove prilike. Zbog toga se ovaj stroj među strukom često naziva i digitalni ofset. 

DotFreeze tehnologija

AccurioJet KM-1 zbog svojih mogućnosti idealan je za primjenu na širokom rasponu aplikacija uključujući ambalažu, personaliziranu ambalažu, specijalne marketinške niše, print-on-demand i poslove s promjenjivim podacima (variabile data), zbog čega je i dobio titulu „švicarski nožić“ tiskarske tehnologije.

Za dosljednu kvalitetu ispisa na svim vrstama medija brine DotFreeze tehnologija koja omogućuje brzo fiksiranje kapljice boje na mediju. DotFreeze tehnologija posebno je patentirana od strane Konica MInolte, a funkcionira na način da se kapljica smrzava zbog čega ne dolazi do razmazivanja, što osigurava dodatnu stabilnost te je otisak postojan i otporan na mehanička oštećenja, a arak odmah suh za daljnju doradu.

AccurioJet KM-1 razvijen je i dizajniran tako da dodatno ispuni očekivanja kupaca čiji su zahtjevi sve veći na sve kompetitivnijem tržištu komercijalnog tiska zbog čega tiskari, ukoliko se žele istaknuti, svakako moraju razmotriti o ulaganju u inovaciju zvanu AccurioJet KM-1.

Ključne značajke modela AccurioJet KM-1

  • izvrsna kvaliteta otiska usporediva s kvalitetom ofsetnog tiska
  • dosljednost u kvaliteti reprodukcije boje – kapljice su kontrolirane i upravljane kroz DotFreeze tehnologiju
  • mogućnost ispisa na velikom broju papirnih i sintetičkih materijale različitih debljina
  • pogodan za široki raspon aplikacija, poput tiska na izrazito strukturirane podloge i na sklopivu ambalažu
  • vrhunska produktivnost – do 3000 araka na sat pri jednostranom ili 1500 araka na sat pri obostranom ispisu
  • mogućnost korištenja medija veličine do 585 x 750 mm, format B2+
  • ispisne glave visoke rezolucije, 1800IS, daju pravu razlučivost od 1200×1200 dpi
  • apsolutna dosljednost pri ulaganju papira, registraciji, kvaliteti slike i ponovljivosti.

AccurioJet KM-1 predstavili smo i u Print Magazinu 3/2020. Članak s više informacija možete pročitati u našem online izdanju na stranicama 30 -31, na linku https://print-magazin.eu/tiskano-izdanje/

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content