Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

AccurioJet KM-1 – Švajcarski nožić štamparske tehnologije

Imati digitalni štampač koji u sebi objedinjuje kvalitet i fleksibilnost ofsetne štampe s prednostima koje u pogledu malih tiraža, promenljive štampe i potrebne pripreme pruža digitalna štampa i sve to, uz naravno prihvatljivu cenu, san je svakog štampara.

Konica Minolta je tu ideju odlično identifikovala i na tržište lansirala AccurioJet KM-1 –  UV ink jet produkcijski štampač koji donosi pravu revoluciju na tržištu komercijalne štampe. Štampač je kao prototip predstavljen na drupi 2012, a već za drupu 2016. dorađen je do najsitnijih detalja.

I dok ofsetna štampa i dalje ostaje merilo u pogledu kvaliteta, AccurioJet KM-1 pruža odličnu mogućnost da se premosti jaz između digitalne i ofsetne štampe i da se time komercijalnim štamparijama otvore nove mogućnosti. Zbog toga se ovaj štampač u branši često naziva i digitalni ofset. 

DotFreeze tehnologija

AccurioJet KM-1 je zbog svojih mogućnosti idealan za primenu na širokom rasponu aplikacija, uključujući ambalažu, personalizovanu ambalažu, specijalne marketinške niše, print-on-demand i poslove s promenljivim podacima (variabile data), zbog čega je i dobio titulu „švajcarski nožić“ štamparske tehnologije.

Za dosledni kvalitet štampe na svim vrstama medija brine DotFreeze tehnologija koja omogućava brzo fiksiranje kapljice boje na mediju. DotFreeze tehnologija posebno je patentirana od strane Konica MInolte, a funkcioniše na način da se kapljica smrzava zbog čega ne dolazi do razmazivanja, što osigurava dodatnu stabilnost pa je otisak postojan i otporan na mehanička oštećenja, a tabak odmah suv za dalju doradu.

AccurioJet KM-1 je razvijen i dizajniran tako da dodatno ispuni očekivanja kupaca čiji su zahtevi sve veći na sve kompetitivnijem tržištu komercijalne štampe zbog čega štampari, ukoliko žele da se istaknu, svakako moraju da razmotre o ulaganju u inovaciju zvanu AccurioJet KM-1.

Ključne funkcije modela AccurioJet KM-1

  • izvrstan kvalitet otiska uporediv sa kvalitetom ofsetne štampe
  • doslednost u kvalitetu reprodukcije boje – kapljice su kontrolisane i upravljane kroz DotFreeze tehnologiju
  • mogućnost štampe na velikom broju papirnih i sintetičkih materijala različitih debljina
  • pogodan za široki raspon aplikacija, poput štampe na izrazito strukturiranim podlogama i na sklopivu ambalažu
  • vrhunska produktivnost – do 3000 tabaka na sat pri jednostranom ili 1500 tabaka na sat pri obostranoj štampi
  • mogućnost korišćenja medija veličine do 585 x 750 mm, format B2+
  • štamparske glave visoke rezolucije, 1800IS, daju pravu rezoluciju od 1200×1200 dpi
  • apsolutna doslednost pri ulaganju papira, registraciji, kvalitetu slike i ponovljivosti.

AccurioJet KM-1 smo predstavili i u Print Magazinu 3/2020. Članak sa više informacija možete pročitati u našem online izdanju na stranicama 30 – 31, na linku https://print-magazin.eu/tiskano-izdanje/

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content