Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Amazon ulaže u Kornit opremu za digitalni tisak tekstila

Amazon bi trebao značajno proširiti svoje mogućnosti digitalnog i personaliziranog tiska nakon ponovnog uspostavljanja postojećeg sporazuma s tvrtkom Kornit, izraelskim proizvođačem opreme za ink jet tisak. Tijekom sljedećih pet godina Amazon se obvezao kupiti 250 milijuna dolara proizvoda tvrtke Kornit, poput pisača, opreme i repromaterijala i to već postojećih proizvoda tvrtke Kornit te „budućih proizvoda“ tvrtke u vrijednosti od 150 milijuna dolara. Ukupna vrijednost dogovora iznosi 400 milijuna dolara.

Ovo je veliki potez za Amazon koji tijekom posljednjih nekoliko godina kontinuirano i metodično gradi svoje kapacitete digitalnog tiska. Većina tih kapaciteta usmjerena je na uslugu Merch by Amazon, digitalnu personaliziranu platformu koja prodavačima omogućuje stvaranje i prodaju prilagođene odjeće i ostale robe koju je Amazon dizajnirao i proizveo.

Amazon planira upotrijebiti novu opremu za širenje proizvodnje na kućanske potrepštine, sportsku opremu i tekstil, uključujući posteljinu i pokrivače. Većina tih proizvoda namijenjena je maloprodaji, no prošireni kapacitet ispisa i ponuda proizvoda omogućit će Amazonu da se lakše prebaci na B2B segment, ako to ikad odluči. Tvrtka je ovdje već nagovijestila svoje buduće težnje.

Pandemija je naštetila tvrtkama u različitim industrijama, ali Amazon je naglo porastao jer se potrošači masovno okreću e-trgovini. Tvrtka je udvostručila godišnju neto dobit iz drugog kvartala sa 2,6 milijardi u 2019. na 5,2 milijarde u ovoj godini. Popularnost e-trgovine vjerojatno će se nastaviti, što će dalje ojačati Amazonovu poziciju na tržištu.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content