PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Amazon ulaže u Kornit opremu za digitalni tisak tekstila

Amazon bi trebao značajno proširiti svoje mogućnosti digitalnog i personaliziranog tiska nakon ponovnog uspostavljanja postojećeg sporazuma s tvrtkom Kornit, izraelskim proizvođačem opreme za ink jet tisak. Tijekom sljedećih pet godina Amazon se obvezao kupiti 250 milijuna dolara proizvoda tvrtke Kornit, poput pisača, opreme i repromaterijala i to već postojećih proizvoda tvrtke Kornit te „budućih proizvoda“ tvrtke u vrijednosti od 150 milijuna dolara. Ukupna vrijednost dogovora iznosi 400 milijuna dolara.

Ovo je veliki potez za Amazon koji tijekom posljednjih nekoliko godina kontinuirano i metodično gradi svoje kapacitete digitalnog tiska. Većina tih kapaciteta usmjerena je na uslugu Merch by Amazon, digitalnu personaliziranu platformu koja prodavačima omogućuje stvaranje i prodaju prilagođene odjeće i ostale robe koju je Amazon dizajnirao i proizveo.

Amazon planira upotrijebiti novu opremu za širenje proizvodnje na kućanske potrepštine, sportsku opremu i tekstil, uključujući posteljinu i pokrivače. Većina tih proizvoda namijenjena je maloprodaji, no prošireni kapacitet ispisa i ponuda proizvoda omogućit će Amazonu da se lakše prebaci na B2B segment, ako to ikad odluči. Tvrtka je ovdje već nagovijestila svoje buduće težnje.

Pandemija je naštetila tvrtkama u različitim industrijama, ali Amazon je naglo porastao jer se potrošači masovno okreću e-trgovini. Tvrtka je udvostručila godišnju neto dobit iz drugog kvartala sa 2,6 milijardi u 2019. na 5,2 milijarde u ovoj godini. Popularnost e-trgovine vjerojatno će se nastaviti, što će dalje ojačati Amazonovu poziciju na tržištu.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content