Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Amazon ulaže u Kornit opremu za digitalnu štampu tekstila

Amazon bi trebalo značajno da proširi svoje mogućnosti digitalne i personalizovane štampe nakon ponovnog uspostavljanja postojećeg sporazuma sa kompanijom Kornit, izraelskim proizvođačem opreme za ink jet štampu. Tokom sledećih pet godina, Amazon se obavezao da kupi 250 miliona dolara proizvoda kompanije Kornit, poput štampača, opreme i repromaterijala i to kako postojećih proizvoda kompanije Kornit, tako kao i „budućih proizvoda“ kompanije u vrednosti od 150 miliona dolara. Ukupna vrednost dogovora iznosi 400 miliona dolara.

Ovo je veliki potez za Amazon koji tokom poslednjih nekoliko godina kontinuirano i metodično gradi svoje kapacitete digitalne štampe. Većina tih kapaciteta je usmerena na uslugu Merch by Amazon, digitalnu personalizovanu platformu koja prodavcima omogućava stvaranje i prodaju prilagođene odeće i ostale robe koju je Amazon dizajnirao i proizveo.

Amazon planira da upotrebi novu opremu za širenje proizvodnje na kućne potrepštine, sportsku opremu i tekstil, uključujući posteljinu i pokrivače. Većina tih proizvoda namenjena je maloprodaji, no prošireni kapacitet štampe i ponuda proizvoda omogućiće Amazonu da se lakše prebaci na B2B segment, ako to ikad odluči. Kompanija je ovim već nagovestila svoje buduće težnje.

Pandemija je naštetila kompanijama u različitim industrijama, ali Amazon je naglo porastao jer se potrošači masovno okreću e-trgovini. Kompanija je udvostručila godišnju neto dobit iz drugog kvartala sa 2,6 milijardi u 2019. na 5,2 milijarde u ovoj godini. Popularnost e-trgovine veroatno će se nastaviti, što će kompaniji Amazon dalje ojačati poziciju na tržištu.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content