PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vizija budućnosti u Bobstu

Bobst je zacrtao novu viziju budućnosti kojom će svi dijelovi opskrbnog lanca ambalažom, od vlasnika brendova do proizvođača ambalaže i trgovaca, biti besprijekorno povezani.

Izvršni direktor Jean-Pascal Bobst objasnio je na koji način će ta vizija biti ostvarena i opisao workflow kao najveći izazov za taj sektor.
„Ova nova vizija Bobsta za nas je revolucija i velika promjena za naše klijente. Glavna korist za naše klijente bit će optimizirati kvalitetu i cijenu po kutiji ili po naljepnici. Vrlo jednostavno za reći, ali vrlo složeno za postići”, izjavio je.

Vizija tvrtke se temelji na povezanosti, automatizaciji, digitalizaciji i održivosti.

“Digitalizacija procesa tiska je najvidljiviji element napretka u industriji ambalaže. Sljedećih će godina vjerojatno doći do velikog ubrzanja digitalnog tiska. Iako rješenja postaju dostupna, najveći izazov tiskarama nisu pojedinačni tiskarski strojevi, nego cijeli workflow”, rekao je Jean-Pascal Bobst.

Prošlog mjeseca Bobst je objavio da neće prisustvovati drupi ili većini drugih industrijskih sajmova, kao dio svježe strategije koja uključuje virtualna iskustva s kupcima koja će im također pomoći u postizanju ciljeva održivosti.

Novi proizvodi koje je Bobst predstavio prošli tjedan uključuju Mastercut 106 PER rezač, koji dolazi s novim značajkama za automatizaciju uz kraće vrijeme postavljanja i potrebu za intervencijom operatera.

Novost je i MasterStar laminator koji radi 10 000 araka/h. MasterStar obrađuje arke formata do 2,05 m, a Bobst tvrdi da „nema ekvivalentnih proizvoda po toj cijeni“, iako cijene nisu objavljene i ovise o odabranoj konfiguraciji i mogućnostima.

Dva druga laminatora, ExpertStar i NovaStar, također su se pridružila asortimanu kako bi pokrili različite zahtjeve proizvodnje, od niskog do visokog cjenovnog razreda.

“Bobst je proveo četiri godine u istraživanju i uložio ogroman novac i strast u ovu tehnologiju. Sretni smo što možemo reći da su strojevi za digitalni tisak, s UV i bojama na vodenoj bazi danas uspješni i možemo samo govoriti o povećanju proizvodnje”, istaknuo je Jean-Pascal Bobst.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content