Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Vizija budućnosti u Bobstu

Bobst je zacrtao novu viziju budućnosti kojom će svi delovi lanca snabdevanja ambalažom, od vlasnika brendova do proizvođača ambalaže i trgovaca, biti besprekorno povezani.

Izvršni direktor Jean-Pascal Bobst objasnio je na koji način će ta vizija biti ostvarena i opisao workflow kao najveći izazov za taj sektor.

„Ova nova vizija kompanije Bobst za nas je revolucija i velika promena za naše klijente“, izjavio je.

„Glavna korist za naše klijente biće optimizovati kvalitet i cenu po kutiji ili po nalepnici. Vrlo jednostavno reći, ali vrlo izazovno postići. “

Vizija kompanije se temelji na povezanosti, automatizaciji, digitalizaciji i održivosti.

„Digitalizacija procesa štampe je najvidljiviji element napretka u industriji ambalaže. Narednih godina će verovatno doći do velikog ubrzanja digitalne štampe i pretvaranja. Iako rešenja postaju dostupna, najveći izazov štamparijama nisu pojedinačni štampači, već kompletan workflow”, izjavio je.

Prošlog meseca Bobst je objavio da više neće prisustvovati drupi ili većini drugih industrijskih sajmova, kao deo sveže strategije koja uključuje virtuelna iskustva sa kupcima koja će im takođe pomoći u postizanju ciljeva održivosti.

Novi proizvodi koje je Bobst predstavio prošle nedelje uključuju Mastercut 106 PER rezač, koji sadrži nove karakteristike za automatizaciju uz smanjeno vreme postavljanja i potrebu za intervencijom operatera.

Novost je i MasterStar laminator koji radi 10 000 listova/h. MasterStar obrađuje listove formata do 2,05 m, a Bobst tvrdi da „nema ekvivalentnih proizvoda po toj ceni“, iako cene nisu objavljene i zavise od odabrane konfiguracije i mogućnosti.

Dva druga laminatora, ExpertStar i NovaStar, takođe su se pridružila asortimanu kako bi pokrili različite zahteve proizvodnje, od niskog do visokog cenovnog razreda.

„Bobst je proveo četiri godine u istraživanju i uložio ogroman novac i strast u ovu tehnologiju. Srećni smo što možemo reći da su mašine za digitalnu štampu, s UV i bojama na vodenoj bazi danas uspešne i možemo samo govoriti o povećanju proizvodnje.”

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content