Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Bez digitalne transformacije nema uspjeha poslovanja

Kako digitalna transformacija može pomoći i unaprijediti poslovanje tvrtke, bila je tema posljednjeg  u seriji ovogodišnjih webinara portugalske tvrtke Sistrade, renomiranog globalnog dobavljača MIS/ERP rješenja.

Uz prisustvo više od 130 ljudi iz cijelog svijeta, webinar je vodila gđa Veslava Valentinovic, zadužena za međunarodnu prodaju i marketing u tvrtki Sistrade.

Tema webinara bila je put u digitalnu transformaciju uz pomoć Sistrade-ovih rješenja,  a cilj spoznati važnost digitalne transformacije,  saznati koje su moguće prijetnje i poteškoće, upoznati benefite i, naravno, saznati kako Sistrade može pomoći na tom putu.

Kako je naglasila na počeku, digitalna transformacija leži na konceptu Industrije 4.0, koja je vruća tema posljednjih godina,  a bit će i dalje sve dokle god industrija bude prolazila proces tranzicije.

Najvažniji cilj paradigme Industrije 4.0 je smanjenje troškova proizvodnje, poboljšanje fleksibilnosti, proizvodni model na zahtjev (on-demand) i poboljšana kvaliteta. Koja tvrtka to ne bi htjela, pitala je sudionike gđa Valentinovic?

Digitalna transformacija nešto je što je postalo neizbježno za sve tvrtke koje ciljaju ući u digitalno okruženje te je dio tehnološkog procesa koji uključuje pojmove kao što su IoT, pametni strojevi, umjetna inteligencija (AI), poslovna inteligencija, BigData…

Koncept digitalne transformacije snažno je prisutan u poslovnom svijetu posljednjih godina, a glavni benefiti koje donosi su:  
– unaprjeđenje poslovne učinkovitosti
– poboljšanje procesa donošenja odluka
– pomaže širenju na tržištu
– poboljšava lojalnost klijenata
– dovodi do organizacijske optimizacije.

Da je digitalna transformacija nešto što ne bi smjelo zaobići niti jednu tvrtku  koji želi uspjeti na današnjem kompetitivnom tržištu, govori i podatak da 85 % tvrtki misli da imaju samo dvije godine za napraviti značajne promjene  prije nego što zaostanu za konkurencijom. S druge strane, ne treba zanemariti niti podatak da se očekuje da će tržište workflow rješenja za automatizaciju i optimizaciju do 2022. narasti do vrijednosti od 17, 3 milijarde dolara, što je godišnja stopa rasta od 11,15 posto.

Sistrade nudi rješenja i alate koji pomažu u što lakšem prolasku kroz digitalnu transformaciju. Rješenja  koja će automatizirati,optimizirati i kontrolirati kompletan proizvodni proces, uključujući primjerice praćenje baze podataka, transparentnost narudžbi poslova, procjenu svakog pojedinog posla, proizvodni proces pa sve do isporuke.

Set Sistrade-ovih rješenja uključuje, između ostalog:  upravljanje financijama (računovodstvo, blagajna, fiksna imovina….),  upravljanje proizvodnjom (MES&SCADA, prikupljanje podataka, narudžbe, raspored poslova…),web integrirana rješenja (kontrola kvalitete,  održavanje, ekologija…,), upravljanje  prodajom (narudžbe, CRM,isporuka…), upravljanje zalihama (upravljanje dobavljačima, skladištem, zalihama…), a tu su i rješenja za poslovnu inteligenciju, Web2Print, Web portal….

Jedan od važnih aspekata ove transformacije je i što je više moguće smanjenje ljudske intervencije te na taj način smanjenje ljudskih pogrešaka.  Ključ je, kako je rekla gđa Valentinovic, u Integraciji.

Samo potpunim prihvaćanjem cloud tehnologije tvrtka može uspjeti u procesu digitalne transformacije. Sistrade softversko rješenje je modularno i jednostavno se integrira u svako okruženje, o čemu svjedoče i instalacije u domaćim i regionalnim tiskarama, različitih profila. Promjene koje donosi implementacija softvera dugotrajne su i nimalo jednostavne, no krajnji rezultat je itekako vrijedan truda.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content