Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Bez digitalne transformacije nema uspeha poslovanja

Kako digitalna transformacija može da pomogne i unapredi poslovanje kompanije – bila je tema poslednjeg  u seriji ovogodišnjih webinara portugalske kompanije Sistrade, renomiranog globalnog dobavljača MIS/ERP rešenja.

Uz prisustvo više od 130 ljudi iz celog sveta, webinar je vodila gđa Veslava Valentinovic, zadužena za međunarodnu prodaju i marketing u kompaniji Sistrade.

Tema webinara jeste put u digitalnu transformaciju uz pomoć rešenja kompanije Sistrade,  a cilj je bio prepoznati važnost digitalne transformacije,  saznati koje su moguće pretnje i poteškoće, upoznati benefite i naravno, saznati kako Sistrade može da pomogne na tom putu.

Kako je naglasila na počeku, digitalna transformacija se zasniva na konceptu Industrije 4.0, koja je vruća tema poslednjih godina,  a biće i nadalje, dokle god industrija bude prolazila kroz proces tranzicije.

Najvažniji cilj paradigme Industrije 4.0 jeste smanjenje troškova proizvodnje, poboljšanje fleksibilnosti, proizvodni model na zahtev (on-demand) i poboljšanje kvaliteta. „Koja kompanija to ne bi želela?“, pitala je učesnike gđa Valentinovic.

Digitalna transformacija je nešto što je postalo neizbežno za sve kompanije koje streme ulasku u digitalno okruženje i deo je tehnološkog procesa koji uključuje pojmove kao što su IoT, pametne mašine, veštačka inteligencija (AI), poslovna inteligencija, BigData…

Koncept digitalne transformacije je vema prisutan u poslovnom svetu posljednjih godina, a glavni benefiti koje donosi su: 

  • unapređenje poslovne efikasnosti
  • poboljšanje procesa donošenja odluka
  • pomaže širenje na tržištu
  • unapređuje lojalnost klijenata
  • dovodi do organizacijske optimizacije.

Da je digitalna transformacija nešto što ne bi smelo da zaobiđe nijednu kompaniju koja želi da uspe na današnjem kompetitivnom tržištu, govori i podatak da 85 % kompanija misli da imaju samo dve godine da naprave značajne promene  pre nego što zaostanu za konkurencijom. S druge strane, ne treba zanemariti ni podatak da se očekuje da će tržište workflow rešenja za automatizaciju i optimizaciju do 2022. narasti do vrednosti od 17, 3 milijarde dolara, što je godišnja stopa rasta od 11,15 posto.

Sistrade nudi rešenja i alate koji pomažu u što lakšem prolasku kroz digitalnu transformaciju. Rešenja  koja će automatizovati, optimizovati i kontrolisati kompletan proizvodni proces, uključujući npr. praćenje baze podataka, transparentnost narudžbi poslova, procenu svakog pojedinog posla, proizvodni proces, pa sve do isporuke.

Set Sistrade rešenja, između ostalog, obuhvata i:  upravljanje finansijama (računovodstvo, blagajna, fiksna imovina….),  upravljanje proizvodnjom (MES&SCADA, prikupljanje podataka, narudžbine, raspored poslova…),web integrisana rešenja (kontrola kvaliteta,  održavanje, ekologija…,), upravljanje  prodajom (narudžbine, CRM, isporuka…), upravljanje zalihama (upravljanje dobavljačima, skladištem, zalihama…), a tu su i rešenja za poslovnu inteligenciju, Web2Print, Web portal….

Jedan od važnih aspekata ove transformacije je i smanjenje ljudske intervencije što je više moguće, i samim tim, smanjenje ljudskih grešaka.  Ključ je, kako je rekla gđa Valentinovic, u Integraciji.

Samo potpunim prihvatanjem cloud tehnologije, kompanija može uspeti u procesu digitalne transformacije. Sistrade softversko rešenje je modularno i jednostavno se integriše u svako okruženje, o čemu svedoče i instalacije u domaćim i regionalnim štamparijama, različitih profila. Promene koje donosi implementacija softvera dugotrajne su i nimalo jednostavne, ali je krajnji rezultat itekako vredan truda.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content