Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Budućnost globalnog tržišta digitalnog tiska

Prema najnovijim ekskluzivnim istraživanjima tvrtke Smithers Pira, digitalni sustavi postat će sve važniji na globalnom tržištu ispisa tijekom 2020.g., a do 2029. godine globalno tržište digitalnog tiska dostići će vrijednost od 225 milijardi dolara.

Industrija tiska i dalje će se razvijati kao odgovor na više ekonomskih, tehnoloških, demografskih, ekoloških i faktora ponašanja. Prelazak s fizičkog na internetski ispis u sektorima izdavaštva, oglašavanja i tiska i dalje će smanjivati ukupni opseg ispisa, a očekivanja potrošača za tiskani sadržaj u budućnosti će rasti.

To se očituje u zahtjevu za manjim nakladama, bržom izmjenom i boljom kvalitetom ispisa.  Posljednje tržišno izvješće Smithers Pira-e, “Budućnost digitalnog tiska: Dugoročne strateške prognoze do 2029.”, pokazuje kako će trenutne i buduće generacije zahtijevati sve navedeno. Prognozira se da će 2029. globalno tržište digitalnog tiska dostići nešto više od 3 trilijuna ekvivalenta A4 u vrijednosti od 225 milijardi $, što je znatno više od 103 milijarde $, ostvarenih 2014. godine.

Iako je digitalni ispis znatno porastao u posljednjem desetljeću, Smithers Pirina analiza prepoznaje nekoliko izvanrednih izazova. Koliko njih će se uspješno prevladati, vidjet ćemo tijekom nadolazećih deset godina.

Visoki troškovi – Kapitalni zahtjevi za najnoviju generaciju opreme za digitalni ispis visokih performansi su veliki. Cijena boje, tonera i ostalog potrošnog materijala također je viša od cijene za većinu konkurentskih analognih procesa.

Kultura tvrtke i načini rada – Da bi korisnici bili uspješni u prihvaćanju digitalnog tiska, potrebna je značajna promjena u poslovnim procesima, od prodaje do proizvodnje i otpreme. Uključivanje u web-to-print model za ispis može pružiti pristup novim kupcima i poboljšati učinkovitost davatelja usluga ispisa.

Kvaliteta ispisa – Toner u digitalnom ispisu vodi k tome da se kvaliteta digitalnog ispisa sad može natjecati s kvalitetom ofset ispisa. Tisak s takvom bojom je poboljšan i može ponuditi vrlo visoku kvalitetu ispisa kod nekih aplikacija, ali mnogima je potreban temeljni premaz i još uvijek su ograničeni u rasponu odgovarajućih podloga, a to će i biti fokus za daljnja istraživanja tijekom 2020-ih.

Zakonski propisi i zahtjevi vlasnika robne marke – U ambalaži i naljepnicama postoje strogi zahtjevi za nisku migraciju i zaštitu od boja. Na raspolaganju su digitalni setovi i toneri s niskom stopom migracije, ali je za postizanje većeg tržišnog udjela potreban budući rad na smanjenju troškova.

Sve veće mogućnosti analognih preša – U dijelovima slabog tržišta tiska poboljšava se isplativost analognih preša. To uključuje sklapanje ink jet stanica u hibridne konfiguracije ispisa koje mogu ograničiti utjecaj digitalnog ispisa u određenim aplikacijama, posebno u onima gdje su potrebni različiti ispis podataka i inačice.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content