PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Budućnost globalnog tržišta digitalne štampe

Prema najnovijim ekskluzivnim istraživanjima kompanije Smithers Pir, digitalni sistemi postaće sve važniji na globalnom tržištu štampe tokom 2020, a do 2029. godine globalno tržište digitalne štampe dostići će vrednost od 225 milijardi dolara.

Industrija štampe će se i dalje razvijati kao odgovor na više ekonomskih, tehnoloških, demografskih, ekoloških i faktora ponašanja. Prelazak sa fizičke štampe na internet u sektorima izdavaštva, oglašavanja i štampe i dalje će smanjivati ukupni obim štampe, a očekivanja potrošača za štampani sadržaj u budućnosti će rasti.

To se ogleda u zahtevu za manjim tiražem, bržom izmenom i boljim kvalitetom štampe. Poslednji tržišni izveštaj kompanije Smithers Pir, „Budućnost digitalnе štampe: Dugoročne strateške prognoze do 2029.”, pokazuje kako će trenutne i buduće generacije zahtevati sve navedeno. Prognozira se da će 2029. godine, globalno tržište digitalne štampe dostići nešto više od 3 triliona ekvivalenta A4 u vrednosti od 225 milijardi $, što je znatno više od 103 milijarde $, ostvarenih 2014. godine.

Iako je digitalna štampa znatno porasla u poslednjoj deceniji, analiza kompanije Smithers Pir prepoznaje nekoliko izvanrednih izazova. Koliko njih će uspešno biti savladano, videćemo tokom narednih deset godina.

Visoki troškovi – Kapitalni zahtevi za najnoviju generaciju opreme za digitalnu štampu visokih performansi su veliki. Cena boje, tonera i ostalog potrošnog materijala takođe je viša od cene za većinu konkurentskih analognih procesa.

Kultura kompanije i načini rada – Da bi korisnici bili uspešni u prihvatanju digitalne štampe, potrebna je značajna promena u poslovnim procesima, od prodaje do proizvodnje i opreme. Uključivanje u web-to-print model za štampu, može pružiti pristup novim kupcima i poboljšati efikasnost pružaoca usluge štampe.

Kvalitet ispisa – Toner u digitalnoj štampi vodi ka tome da se kvalitet digitalne štampe sad može takmičiti sa kvalitetom ofset štampe. Štampa s takvom bojom je poboljšana i može ponuditi vrlo visoki kvalitet štampe kod nekih aplikacija, ali mnogima je potreban temeljni premaz i još uvek su ograničeni u rasponu odgovarajućih podloga, što će biti fokus daljih istraživanja tokom 2020.

Zakonski propisi i zahtevi vlasnika robne marke – U ambalaži i nalepnicama postoje strogi zahtevi za nisku migraciju i zaštitu od boja. Na raspolaganju su digitalni setovi i toneri s niskom stopom migracije, ali je za postizanje većeg tržišnog učešća potreban budući rad na smanjenju troškova.

Sve veće mogućnosti analognih štamparskih mašina – U delovima slabog tržišta štampe poboljšava se isplativost analognih štamparskih mašina. To uključuje ubacivanje ink jet stanica u hibridne konfiguracije štampe koje mogu ograničiti uticaj digitalne štampe u određenim aplikacijama, posebno u onima gde su potrebni različiti ispisi podataka i verzija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content